20 Οκτωβρίου 2012

«ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ» - k.tapakoudes@cytanet.com.cy 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ:
ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ
Α.Ε.Ν. Χλώρακας
Χλώρακα: Ανεπάρκεια συνοδών για παιδιά ειδικής εκπαίδευσης
Νέο δημόσιο νηπιαγωγείο στη Χλώρακα
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ



ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ
Στις 10/11/2012 θα λάβει χώραν ο χορός του ΑΚΡΙΤΑ στο κέντρο «Μέλανος» ο οποίος θα είναι υπό την αιγίδα του υποψηφίου προέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη


Α.Ε.Ν. Χλώρακας
Η νεοσύστατη ομάδα της Α.Ε.Ν. Χλώρακας που θα συμ­μετέχει στο αγροτικό πρωτάθλημα της ΠΟΑΣΠ Πάφου, παρουσίασε την νέα της φανέλα και ομάδα στο ΑΚΒΑ Ρίΐηθ33.
Ηταν μια πρωτοποριακή εκδήλωση για ομάδα του αγροτι­κού, όπου το παρών τους έδωσαν παράγοντες παίκτες και προπονητές της ομάδας
Στην εκδήλωση ξεχώρισε η παρουσία των μοντέλων του ΜοάβΙ Αα,βηογ Σόφης Χαμπιαουρίδου

Χλώρακα: Ανεπάρκεια συνοδών για παιδιά ειδικής εκπαίδευσης (του Κ. Ιωάννου) Παράπονα γονιών κατά του Υπουργείου Παιδείας.  
Παράπονα κατά του Υπουργείου Παιδείας εκφράζουν γονείς των παιδιών ειδικής εκπαίδευσης του Νηπιαγωγείου Χλώρακας – Λέμπας.
Οι γονείς υποστηρίζουν ότι για τέσσερα παιδιά, τα τρία με κινητικά προβλήματα και το ένα με ειδικά προβλήματα, υπάρχουν μόλις δύο συνοδοί, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν ούτε τους εκπαιδευτικούς ούτε τα ίδια τα παιδιά τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στους υπόλοιπους χώρους του σχολείου.
Οι γονείς κατήγγειλαν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο αίτημα τους το οποίο έχει υποβληθεί εδώ και μήνες, στο οποίο σημειώνουν ότι είναι αδύνατον για τις δύο βοηθούς να ανταποκριθούν επαρκώς και για τα τέσσερα παιδάκια τα οποία θα πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες μόρφωσης.

Νέο δημόσιο νηπιαγωγείο στη Χλώρακα (του Κ. Ιωάννου)
Θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας
Με νέο δημόσιο νηπιαγωγείο θα ξεκινήσει η επόμενη εκπαιδευτική χρονιά για τη κοινότητα της Χλώρακας. Το κόστος του έργου θα ανέλθει περίπου στις 300 χιλιάδες ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας. Τα έργα ξεκινούν εντός των ημερών δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Κλεόβουλος Παπακώστας
Σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα, το νηπιαγωγείο θα ανεγερθεί στην περιοχή Μέλανος σε τεμάχιο έκτασης 1.100 περίπου τετραγωνικών μέτρων που γειτνιάζει με χώρο πρασίνου και που παραχώρησε για τον σκοπό αυτό το κοινοτικό συμβούλιο.
Ο κ Παπακώστας σε δηλώσεις του είπε ότι η κοινότητα θα αποκτήσει πλέον ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, αποτελούμενο από τρεις αίθουσες με προδιαγραφές που καλύπτουν όπως είπε τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή.
Ο κοινοτάρχης Χλώρακας είπε επίσης πως το υφιστάμενο νηπιαγωγείο της Χλώρακας που εξυπηρετεί και την γειτονική κοινότητα Λέμπας παρουσιάζει προβλήματα αφού με την αύξηση των μαθητών ο χώρος των παιδιών για παιχνίδι είναι πολύ περιορισμένος.