13 Ιουνίου 2017

Η Ελένη Θεοχάρους έστρωσε το χαλί για την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη

Η γνώμη μου
Φαίνεται πως το ΑΚΕΛ έχει περιέλθει σε μια δυσκολία ως προς την κατ’ αρχάς υποστήριξη του στον προεδρικό υποψήφιο του 2018. Επιλέγοντας τον Μάικ Σπανό, έναν άνθρωπο που ο ίδιος με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σίγμα εξέθεσε τον εαυτό του ως υπέρμαχο της ελεύθερης οικονομίας με λιγότερο κράτος και λιγότερο παρεμβατισμό των διεφθαρμένων πολιτικών κομμάτων, η ηγεσία του ΑΚΕΛ προβληματίζεται καθώς οι πεποιθήσεις του εκλεκτού τους φαίνονται διαφορετικές από τα όσα πρεσβεύει το κόμμα περί της οικονομίας.
Όμως έτσι έχουν τα πράγματα; Ή ίσως είναι όλα μια πρόφαση και μια επιλογή ενός σχεδίου ώστε ευκολότερα το κόμμα του εργαζομένου λαού να μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους του στο Β΄ γύρο των εκλογών ώστε να ψηφίσουν Νίκο Αναστασιάδη;
Εάν τελικά το ΑΚΕΛ επιλέξει να υποστηρίξει Μάικ Σπανό, μετά τις δηλώσεις του που εξόργισαν τους Ακελιστές, ίσως και με μια χαλαρή υποστήριξη από το ηγεσία, μου φαίνεται δύσκολο να περάσει στη δεύτερη εβδομάδα. Οπότε εάν στο δεύτερο γύρο των εκλογών είναι Νικόλας  Παπαδόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης, με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ εκλέγεται ο δεύτερος, καθώς ήδη οι αριστεροί ψηφοφόροι θα είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι να ψηφίσουν τον προαιώνιο εχθρό τους Νίκο Αναστασιάδη καθώς θα τους καλέσει η ηγεσία τους να το πράξουν, με πρόφαση τη λύση του Κυπριακού.
Εάν από την άλλη το ΑΚΕΛ με τον Μάικ Σπανό ή κάποιον άλλο, περάσουν στο δεύτερο γύρο με τον Νίκο Αναστασιάδη, οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ θα ψηφίσουν Νίκο Αναστασιάδη, διότι ευκολότερα θα πειστούν από την σύμμαχο του Νικόλα Παπαδόπουλου Ελένη Θεοχάρους η οποία ίδρυσε νέο κόμμα υπό τις ευλογίες του Αβέρωφ Νεοφύτου με μόνο λόγο τον οποίον και πέτυχε, να μαντρίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ. Μέσα από ένα σχέδιο αποκλεισμού υποστήριξης του Γιώργου Λιλλικα ο οποίος ήταν ο μόνος που θα κέρδιζε το Νίκο Αναστασιάδη καθώς οι αριστεροί ψηφοφόροι θα τον προτιμούσαν, η Ελένη Θεοχάρους υποστηρίζοντας τον Ν. Παπαδόπουλο, έστρωσε το χαλί για να επανεκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ