16 Μαρτίου 2013

Δεν αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά επιτρέψαμε τα τρισχειρότερα

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Αυτό που έγινε το βράδυ στις 16 Μαρτίου από το ΓιοΎρο ΓκροΎπ, ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά στην καρδιά της Κύπρου, ένας καθαρός εκβιασμός που ανάγκασε την Κυπριακή ηγεσία να υπογράψει την καταδίκη της και την παράδοση του κράτους στην Τρόικα άνευ όρων. Σαν κράτος ζητήσαμε αλληλεγγύη, ζητήσαμε δάνειο και αυτοί μας ανάγκασαν να πάρουμε μέτρα αυτοκαταστροφής της οικονομίας μας. Φορολόγησαν κυρίως τα ξένα κεφάλαια, μια φορολόγηση των καταθέσεων που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά υφαρπαγή των χρημάτων των καταθετών, δίνοντας στο κράτος άμα τη εφαρμογή του τεράστια ποσά κερδών, πολλά δισεκατομμύρια, τόσα ώστε αν αυτά τα μέτρα τα εφαρμόζαμε μόνοι μας, δεν χρειαζόμασταν τα χρήματα της Τρόικας. Γιατί λοιπόν υποκύψαμε, γιατι παραδοθήκαμε, γιατι επιτρέψαμε να μας εξευτελίσουν και να μας καθοδηγήσουν στην αυτοκαταστροφή μας;
Είναι φανερό ότι στόχος της Τρόικας δεν είναι να σταθούν αλληλέγγυοι μας, αλλά να καταστρέψουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, ώστε να μας υφαρπάσουν τους ξένους καταθέτες και επενδυτές, χωρίς να ενδιαφέρονται ότι έτσι οδηγούν στην οικονομική καταστροφή ένα ολόκληρο λαό, ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συμπεριφορές τους ήταν τόσο φανερές και προκλητικές, δεν λογάριασαν τους κυβερνητικούς μας αξιωματούχους, παρά μόνο τους ανάγκασαν να αποδεχτούν τέτοιους όρους που μελλοντικά θα μας οδηγήσουν σε πλήρη οικονομική καταστροφή. Είναι φανερό πλέον ότι οι ξένοι καταθέτες θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, είναι φανερό ότι θα χάσουμε τον κυριότερο πνεύμονα που ενίσχυε την οικονομία μας. Τα αποτελέσματα θα φανούν εν καιρώ, ο πληθυσμός θα πτωχεύσει, αλλά δυστυχώς θα αντιδράσει με τον μόνο τρόπο που ξέρει, δηλαδή τον συνήθη τρόπο να διαμαρτύρεται μόνο λεκτικά, χωρίς να αντιδρά δυναμικά.  

Μόνος τρόπος να γλυτώσουμε είναι πλέον η Βουλή να αρνηθεί αυτό το μνημόνιο. Να βρεθεί άλλος τρόπος να σώσουμε την οικονομία μας. Υπάρχουν τρόποι, το μόνο που δεν υπάρχει είναι η θέληση. Πρέπει οι πολιτικοί να σταλθούν στο υψος των περιστάσεων και να συναινέσουν σε άλλες λύσεις, έστω αν κύρια πλήττονται τα συμφέροντα τα δικά τους καθώς και των δημοσίων υπαλλήλων.
Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μελέτη από οικονομολόγους για τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Δυστηχώς όμως δεν την δημοσιοποίησαν ευρέως, διότι κύρια βλάπτονται τα συμφέροντα αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις.
Η έκθεση έλεγε καθαρά ότι με κάθετες περικοπές κατά 40% όσων δημοσίων υπαλλήλων αμείβονται άνω των χιλίων ευρώ, η οικονομία μας σώζεται πολύ σύντομα.
Αν κάποιος σκεφτεί τις δεκάδες χιλιάδες υψηλόμισθους δημόσιους και ημικρατικους υπαλλήλους και συνταξιούχους, θα δει ότι είναι πολύ εύκολο με αυτό τον τρόπο να εξοικονομηθούν τα δέκα δις που θα μας δανείσουν οι Τροικανοί.
 Πρέπει όλοι οι Βουλευτές να σκεφτούν πολύ σοβαρά αυτό το ζήτημα, διότι μετά την υπογραφή του μνημονίου θα επέρθει φτώχεια και δυστυχία, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να είναι πολύ δύσκολο να τους ξαναψηφίσουν. Θέλω να πω, όσοι πολιτικοί συναινέσουν στο μνημόνιο, μαζί υπογράφουν και την πολιτική τους καταδίκη.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ