9 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

 -άρθρο-

Από τις λίστες ντροπής που έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα, παρακολουθεί ο λαός
σε ποιους έσβησαν και διέγραψαν δάνεια οι τράπεζες που παρέσυραν στο βυθό την κυπριακή οικονομία. Είναι τρανταχτά ονόματα κομματικών στελεχών και παραγόντων  της δημόσιας διοίκησης.
Βουλευτές, δήμαρχοι, συνδικαλιστές και όσοι επηρέαζαν ή κατέφθηναν αποφάσεις, χρηματίστηκαν για να οδηγήσουν ή να αφήσουν να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο και στο κούρεμα των καταθέσεων. 

Τράπεζες και πολιτικοί, μια σχέση με σκοτεινό παρελθόν που το σύστημα της δικαιοσύνης δεν άγγιξε και ούτε έχει σκοπό ίσως να αγγίξει. Με τους τραπεζίτες που οι πολιτικοί διόρισαν και τους άφησαν ανεξέλεγκτα να παίρνουν μπόνους και να χορηγούν απεριόριστα και επισφαλή δάνεια σε όσους κεφαλαιοκράτες είχαν επιρροή στο πολιτικό σύστημα και κυρίως στους βουλευτές που οι περισσότεροι έχουν πελατειακές πλάτες μαζί τους.
Είναι λίστες ντροπής με ονόματα κομμάτων, πολιτευτών, συνδικαλιστών και εταιρειών που έχουν παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.
Είναι πληροφορίες που αποτελούν στοιχεία για τη διερεύνηση του οργίου της διαφθοράς που συνέβαλε με δραματικό τρόπο στη καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας.
Είναι λίστες με ονόματα όσων πέτυχαν διαγραφή σημαντικών οφειλών τους στις τράπεζες για εκατομμύρια ευρώ που δεν πληρώθηκαν ποτέ. 
Είναι λίστες που δημοσιοποιήθηκαν στις εφημερίδες και ήδη ο λαός γνωρίζει.

Στις μάζες του λαού έχει εμπεδωθεί η πεποίθηση πως ο νόμος δεν θα αγγίξει τους διεφθαρμένους που μας έφεραν στη καταστροφή, αφού χωρίς κανένα αποτέλεσμα έχει περάσει καιρός από τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ότι θα οδηγήσει τους ενόχους στη δικαιοσύνη.
Ευρίσκεται ο μισός πληθυσμός της Κύπρου ενώπιον δραματικών συνθηκών φτώχειας και επιβίωσης χωρίς προοπτικές ενώπιον τους, και με κίνδυνο να τους πάρουν τα σπίτια αυτοί που επί σκοπού και με δόλιο τρόπο τους οδήγησαν στον εύκολο δανεισμό ώστε τώρα εύκολα να μπορέσουν να τους υφαρπάσουν τις περιουσίες. Συνένοχοι οι περισσότεροι πολιτικοί, που αντί να υπερασπίζονται τη νομιμότητα, ψηφίζουν νόμους επιβολής δυσβάσταχτων φορολογιών για στήριξη των τραπεζών. Με φτηνές δικαιολογίες πως οι τράπεζες είναι απαραίτητες για την Εθνική οικονομία, καλύπτουν τις παράνομες αποφάσεις τους.
Και ο δύσμοιρος λαός ανήμπορος παρακολουθεί χωρίς να έχει τρόπους αντίδρασης. Χωρίς εμπνευσμένους και τίμιους αρχηγούς να τον καθοδηγήσουν, έμεινε έρμαιο της ασυδοσίας των τραπεζιτών που με την ανοχή των πολιτικών δρουν ανενόχλητοι υφαρπάζοντας τις περιουσίες των φτωχών.
Είναι όμως καιρός να ξυπνήσουν από το λήθαργο και να αποτινάξουν το ραγιαδισμό τους. Να αντιδράσουν και να φωνάξουν. Να αρνηθούν σε ότι στρέφεται εναντίον τους. Να συνασπιστούν και να ενωθούν ως μία γροθιά και να αντισταθούν. Να πάψουν να παρασύρονται από μεγάλα λόγια και ψεύτικες δικαιολογίες.
Είναι καιρός η ψήφος τους να μετατραπεί σε αντίδραση και να καθορίσουν τοιουτοτρόπως νέους αδιάφθορους πολιτικούς για να μας κυβερνήσουν.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Η δημιουργία  γηπέδων  γκολφ είναι η νέα τάση στον τουρισμό και στην ανάπτυξη γης η οποία παρατηρείται σε πολλές χώρες. Η Κύπρος είναι ένας αναπτυσσόμενος παράδεισος του γκολφ, ένα μέρος όπου οι λάτρεις του αριστοκρατικού παιχνιδιού μπορούν να το απολαμβάνουν. Διαθέτει γήπεδα παγκοσμίου κλάσης που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και παίκτες. Είναι ένα σπορ με ιστορία περισσότερη των πέντε αιώνων και θεωρείται άθλημα της Ελίτ των κοινωνιών. 
Αποτελεί ένα ενδιαφέρον σπορ που προσφέρει ήπια άσκηση, παίζεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον και αποτελεί ιδανική λύση για όσους θέλουν να συνδυάσουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας με την ψυχαγωγία και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.
Στη Κυπρο υπάρχουν ορισμένα γήπεδα και προγραμματίζονται να αδειοδοτηθούν πολλά περισσότερα σε ένα σχεδιασμό αειφόρου ανάπτυξης, καθώς επικρατεί μια νέα παγκόσμια τάση εισροής κεφαλαίων δια της ανάπτυξης του αθλητισμού.

Στη Χλώρακα έχει δημιουργηθεί ένα γήπεδο εκμάθησης του σπορ για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν να παίζουν μόνοι ή με την παρέα τους, ή ακόμα να γνωρίσουν δια ζώσης το άθλημα υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών.
Είναι το PAFOS GOLF DRIVING RANGE και βρίσκεται ανάμεσα στο ξενοδοχείο Λάουρα και Ήλιος, δίπλα στη μεγάλη λεωφόρο που οδηγά στον κόλπο των Κοραλλιων, πολύ κοντά στη πόλη της Πάφου, τόσο πολύ κοντά, για όποιον μεγάλο ή μικρό επιθυμεί να το επισκεφτεί. Όλοι οι ερασιτέχνες ή όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το ωραίο σπορ,  μπορούν εύκολα να το επισκεφθούν και να το απολαύσουν. Θα ξεναγηθούν, θα διδαχτούν και θα εκπαιδευτούν από τον ιδιοκτήτη Μάριο Κυριάκου. Μόνοι τους ή με φίλους, η με τα παιδιά τους, οι υποψήφιοι παίκτες θα βρουν όσα χρειάζεται ένας παίχτης του γκολφ, από μπαστούνια, εγκαταστάσεις εξάσκησης μέχρι ιδιαίτερα μαθήματα.

Είναι ένα έργο που τοποθετεί τη Χλώρακα στο χάρτη προσφοράς υψηλών προδιαγραφών αθλητικών εγκαταστάσεων, και κατ επέκταση καλύτερης διαφήμισης για έλκυση ντόπιου και ξένου τουριστικού προϊόντος.
Ο ιδιοκτήτης Μάριος Κυριάκου μετανάστης του Καναδά, εκπληρώνοντας μια ιδέα που του έγινε όνειρο ζωής, κατασκεύασε το μοναδικό εκπαιδευτικό γήπεδο γκολφ, επιλέγοντας την κοινότητα της Χλώρακας ως τη καλύτερη επιλογή μεταξύ άλλων περιοχών.

Κατασκευασμένο με διεθνείς προδιαγραφές σε ένα ήρεμο περιβάλλον σε μια περιοχή δίπλα στη θάλασσα και με μοναδική θεα το πέλαγος της Μεσογείου που απλώνεται από κάτω, αποτελεί πρωτότυπο σπορ για όσους θέλουν να το γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν. Είναι ένα γήπεδο γκολφ διεθνών προδιαγραφών, ένα πανέμορφο ολοπράσινο λιβάδι ανοιχτό για ντόπιους και ξένους από ηλικία άνω των πέντε ετών για εκπαίδευση, για διασκέδαση και για να περάσει κάποιος ευχάριστα την ώρα του. Διαθέτει μπαρ με ποτά, χυμούς και σνακς. Είναι ένας όμορφος χώρος για να περάσει κάποιος την ώρα του ευχάριστα, ένας χώρος τον οποίο συστήνουμε ανεπιφύλακτα.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ