9 Απριλίου 2018

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ;

Προσθήκη λεζάντας
Αν ώ μη γένοιτο, οι τράπεζες προχωρήσουν σε εκποιήσεις των υποθηκών σε όσους χρεωστούν, ή άν πουλήσουν τις υποθήκες σε άλλους επενδυτές και αυτοί κάνουν το ίδιο, τότε δεν θα μείνουν κυπριακά εδάφη που να ανήκουν στους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου παρά ελάχιστα, καθώς σχεδόν ολόκληρη η μισή ελεύθερη Κύπρος είναι υποθηκευμένη στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πληθυσμός που να μπορεί να πληρώνει φόρους στο κράτος, και η Κύπρος θα ανήκει σε ξένους επενδυτές, κατά συνέπεια η Κυβέρνηση δεν θα έχει ελεύθερους υπηκόους με περιουσιακά στοιχεία για να τους διοικεί, διότι όλοι θα καταντήσουν δουλοπάροικοι της ολιγαρχίας που δεν θα έχουν εισοδήματα.
Κατά τη γνώμη μου επειδή αυτό θα συμβεί σε περίπτωση εκποιήσεων όλων των υποθηκευμένων περιουσιών, η βουλή και το κράτος δεν θα το επιτρέψουν να συμβεί, γιατί σε τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρχουν  ελεύθεροι πολίτες για να διοικούνται από την εκάστοτε εξουσία. Ένα παράδειγμα ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, είναι η τελευταία κατάθεση κάποιων δισεκατομμυρίων από το κράτος στο Συνεργατισμό ώστε να μην τον αφήσει να προχωρήσει σε εκποιήσεις, ή στη πτώχευση του.
Γι αυτό καλώ τη πλειονότητα των δανειοληπτών που έχουν κόκκινα δάνεια και δεν μπορούν να πληρώνουν, να μην καταθλίβονται και να μην αρρωστούν από στεναχώρια, ούτε να αυτοκτονούν ένεκα των αδιεξόδων στα οποία περιέρχονται, διότι οι τράπεζες μάλλον σε λίγες εκποιήσεις θα προχωρήσουν, και αυτές προς εκφοβισμό των πολλών.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ