26 Αυγούστου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ & ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ


Διαμαρτυρία για κατασκευή νησίδας στη Χλώρακα

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Χλώρακας – Έμπας από την πρόθεση του Τμήματος Δημοσίων Έργων να κατασκευάσει νησίδα μήκους περίπου 60 μέτρων και πλάτους 60 πόντων.
Οι επιχειρηματίες της περιοχής υποστηρίζουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καταστεί πλήγμα για τις επιχειρήσεις τους αλλά και για την επιβίωση τους.
Κάτοικος της περιοχής ο Νίκος Χριστοφόρου μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η δημιουργία νησίδας θα δημιουργήσει ανεργία.
Στην περιοχή συνέχισε ο κ. Χριστοφόρου υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων πρατήριο καυσίμων, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα και φρουταρία. Ζήτησε επίσης την ακύρωση της δημιουργίας νησίδας λέγοντας πως δεν είναι η εποχή για την κατασκευή νησίδας από την στιγμή που δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και ο δρόμος είναι στενός και σε άσχημη κατάσταση.
Εξάλλου ο Αντώνης Χαραλάμπους διερχόμενος οδηγός , είπε “ για να έρθω από τα φώτα τροχαίας και να βάλω βενζίνη πρέπει να κάνω απόσταση ενός χιλιομέτρου και να ξαναγυρίσω πίσω”, προσθέτοντας πως ο σχεδιασμός δεν είναι σωστός και πως είναι λανθασμένη μια τέτοια απόφαση.
Η Μαρία Μιχαήλ που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή είπε πως η δημιουργία νησίδας για πλήξει τις επιχειρήσεις τους . Επεσήμανε επίσης πως ο αγώνας που γίνεται είναι μεγάλος από τους μικροεπιχειρηματίες και θα πρέπει – όπως είπε – όλοι μαζί να αλληλοβοηθιούνται.
Ο Ανδρέας Μιχαήλ Διευθυντής του πρατηρίου βενζίνης στην περιοχή ανέφερε πως επί 18 μήνες λειτουργεί η επιχείρηση χωρίς να γίνει ένα δυστύχημα.
Με την κατασκευή της νησίδας συνέχισε, “κανένας δεν θα έρχεται στο πρατήριο για να βάζει βενζίνη ενώ αφού ο δρόμος προτίθεται να γίνει διπλής κατευθύνσεως στην προκειμένη περίπτωση η κατασκευή νησίδας τώρα είναι χαμένα έξοδα”. Επεσήμανε τέλος πως με την κατασκευή νησίδας υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης δυστυχημάτων.
Τόσο η Κοινοτική Αρχή Έμπας όσο και η Κοινοτική Αρχή Χλώρακας έχουν αποστείλει πολλές επιστολές με στόχο να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο μέχρι την κατασκευή καινούργιου οδικού δικτύου διπλής κατευθύνσεως.
Ο πρόεδρος του Κοινοτικού συμβουλίου Χλώρακας Κλεόβουλος Παπακώστας μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το πρόβλημα προέκυψε με την λειτουργία πρατηρίου βενζίνης στην περιοχή αφού – όπως σημείωσε- έχει τεθεί ο όρος για κατασκευή νησίδας.
Η Κοινοτική Αρχή Χλώρακας, είπε ο κ. Παπακώστας, διαφωνεί με το συγκεκριμένο όρο και εισηγήθηκε όπως η κατασκευή του δρόμου προωθεί ως πολεοδομικό έργο.
Κατασκευάζοντας την νησίδα συνέχισε ο Κοινοτάρχης προκύπτουν πολλά προβλήματα αφού όπως εκτίμησε είναι ένας δρόμος με πάρα πολλά προβλήματα λόγω των εργασιών του ΣΑΠΑ.
ΚΥΠΕ