2 Απριλίου 2016

Το «Πάφος 2017» εμπνέει μαθητές της Χλώρακας


ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Έδωσαν χρώμα σε τοίχο του σχολείου τους

Πάφος: Όταν ο μεγάλος στόχος της πολιτιστικής και κοινωνικής αναβάθμισης της Πάφου, με «όχημα» το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, γίνεται κτήμα των απλών ανθρώπων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άξιο θαυμασμού. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η πρωτοβουλία των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Χλώρακας, που προκάλεσε κύμα θετικών αντιδράσεων στην Πάφο και όχι μόνο.
Τα παιδιά του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου δημιουργούν μια Πάφο ξεχωριστή, μια Πάφο ονειρική, εμπνεόμενα από την καμπάνια του «Πάφος 2017». Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και της εθελόντριας του οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 Ανθής Ευαγγέλου και βάζοντας μπόλικη φαντασία, τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ Τάξης κατέπληξαν τους πάντες: Ζωγράφισαν σχέδια με τα σπίτια των ονείρων τους στο μάθημα της Τέχνης, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κ. Ευαγγέλου, αφού έγινε επεξεργασία των σχεδίων αυτών στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, δημιουργήθηκε μια αξιόλογη σύνθεση εμπνευσμένη εξ ολοκλήρου από τους μαθητές. Το έργο αυτό ζωγραφίστηκε σε τοίχο εντός του σχολείου. Με πολύ μεράκι και χαρά, τα παιδιά έβαλαν χρώμα στο έργο ομορφαίνοντας έτσι το χώρο του σχολείου τους.


Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΜΑΡΙΑ Γ. (ΓΙΩΡΚΟΥΘΚΙΟΥ) ΛΕΩΝΙΔΑΑπεβιωσε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου σε ηλικλια 92 ετών μετα απο σύντομη ασθένεια και αφού ειχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Πάφου, η Μαρία Γεωργίου Λεωνίδου. Η κηδεία θα γίνει την Δευτέρα στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσοαιμτούσας στις 15:00. Οι οικείοι της θα δέχονται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τις 14:00 έως τις 15:00. 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΦΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΡΑ

Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτιστικά σωματεία όπως είναι το "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΦΟΥ", που δρουν με κριτήρια ανεξάρτητα από προσωπικές γνωριμίες και πελατειακές σχέσεις όσον αφορά στην προβολή, στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και στην απόδοση τιμής σε ανθρώπους του πνεύματος, έστω κι αν δεν είναι μέλη τους ή οι οποίοι, από δική τους επιλογή, παραμένουν ανέντακτοι.
Το σωματείο  αποφάσισε όπως το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα ΣΕΚ, τιμήσει τον λογοτέχνη ποιητή Νίκο Πενταρά για την προσφορά του στα γράμματα και στον πολιτισμό που ακούραστα υπηρέτησε μια ολόκληρη ζωή ως εκπαιδευτικός και ως λογοτέχνης. Θα είναι ένα αφιέρωμα στο ποιητικό του έργο με ομιλίες, απαγγελίες, και παρουσίαση μελοποιημένων τραγουδιών σε στίχους του τιμωμένου ποιητή από τον Νέαρχο Νεάρχου.

Το «Πολιτιστικό Ρεύμα Πάφου» είναι σωματείο που φιλοδοξεί στην ανύψωση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των μελών του και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Πάφου στο παρόν στάδιο και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Κύπρου.
Βασικοί σκοποί του σωματείου είναι ανάμεσα σε άλλους:
- Η προβολή της περιοχής μέσα από κινήσεις και εκδηλώσεις του
συλλόγου.
-Η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, διαλέξεων, πολιτιστικών βραδιών και άλλων εκδηλώσεων με σκοπό την συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Πάφου με απώτερο στόχο τη συμβολή στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Πάφου.
 
- Η ανάπτυξη αλλά και η παροχή ευκαιριών στους πολίτες για να αναπτύξουν υπεύθυνες δραστηριότητες ώστε να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
- Η συμβολή στην έρευνα στην προώθηση και διεκδίκηση της λύσης των τοπικών προβλημάτων.
- Η δραστηριοποίηση του συλλόγου ως συμβουλευτικού κοινωνικού θεσμού για ζητήματα που αφορούν τους ενεργούς πολίτες και τα κοινά της Πάφου.
- Η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων
δικαιωμάτων και των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανοχής
και της ισότητας, η έμπρακτη προαγωγή των δικαιωμάτων των πολιτών με σκοπό τη βελτίωση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωή του τόπου και της χώρας με απώτερο στόχο την ποιοτική βελτίωση της ζωής των πολιτών.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ