8 Ιουλίου 2018

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΕΠΟΧΗΣ


 ΕΙΣ ΧΛΩΡΑΚΑΝ..

Η Χλώρακα όπως είναι γνωστό,  ήταν το ξακουστό χωριό  για τα πρώιμα και ζουμερά της αγγούρια. Τώρα που  τα Χλωρακιώτικα αγγούρια εξαφανίστηκαν από την αγορά, αφού οι κάτοικοι δεν απασχολούνται βασικά με τη γεωργία  και σχεδόν όλα τα χωράφια πουλήθηκαν,  το χωριό μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ένα …τουριστικοχώρι.  

Αφού το οροπέδιο,  η ``βεράντα`` όπως λεν,  της Χλώρακας, έτυχαν  της ..κατάλληλης ``αξιοποίησης``,  δεν μπορούσαν να μην αξιοποιηθούν καθηκόντως  και  τ΄ ακρογιάλια του  ``Πηλού``, το ``Δήμμα`` τα ``Ροδαφίνια``η  ``Αλυκή`` ,  κλπ. κλπ.

Έτσι  και στα ``Ροδαφίνια`` η μικρή λίμνη που αν και  ήταν μέσα στη Ζώνη προστασίας της παραλίας  μπαζώθηκε για το.. δημόσιο συμφέρον επειδή..  ενοχλούσε .
Στο ``Δήμμα`` από τον  γραφικό  ορμίσκο αφαιρέθηκαν  οι περιττοί  βράχοι  για να ανοίξει ο τόπος και να καθαρίσει   η θάλασσα !!..,
 Στον  κόλπο του ``Πηλού``  η ``αξιοποίηση`` και η ``αναβάθμιση`` του τοπίου είναι υπό εξέλιξη, οι.. ακαλαίσθητοι  βράχοι  και η άγρια βλάστηση  απομακρύνονται  σιγά-σιγά , και την θέση τους  παίρνουν  τώρα   ο εκσυγχρονισμός και ο πολιτισμός.  Σε λίγο καιρό  η Χλώρακα,  θα ``πετά στα σύννεφα``  και οι Χλωρακιώτες θα τρώνε  με χρυσά κουτάλια…   

Υπάρχουν  όμως και  κάποια παράξενα που συμβαίνουν στην Χλώρακα… Είναι γνωστό ότι για αρκετά χιλιόμετρα στον παραλιακό πεζόδρομο της Χλώρακας δεν υπάρχουν αποχωρητήρια και οι πεζοπόροι τρέχουν να κάνουν την ανάγκη τους πίσω από κανένα βράχο ή πίσω από κανένα κορμό δέντρου.. Όμως, εδώ πρέπει να πούμε ότι για τις τουαλέτες σκύλων πρωτοπορεί το χωριό αφού για κάθε τόσα μέτρα υπάρχει  σκυλο-τουαλέτα  και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας και οφείλουμε να συγχαρούμε γι΄αυτό το
 Κ. Σ. Χλώρακας.

Στο ``Δήμμα``, λοιπόν, υπήρχαν κινητές τουαλέτες για το κοινό αλλά επειδή μύριζαν άσχημα  αποσύρθηκαν. Μετά από αυτό το  Κ.Σ.Χ. συμφώνησε με διευθυντή παρακείμενου συμπλέγματος διαμερισμάτων και επαύλεων, να χρησιμοποιεί τις κοινόχρηστες ιδιωτικές τουαλέτες για τους διερχόμενους πεζοπόρους. Μάλιστα αναρτήθηκε  και πινακίδα.  Κάτι όμως πήγε στραβά και οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού συμπλέγματος εξεμάνησαν… σφόδρα και ο σχεδιασμός απέτυχε..

Το Κ.Σ.Χ αναγκάστηκε να αφαιρέσει την πινακίδα WC για να μη τσακώνεται το κοινό με τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση που γίνεται χρήση λόγω ανάγκης...
Ενημερώθηκε και η Επαρχιακή Διοίκηση  αλλά  δεν υπάρχει προς το παρόν λύση.  Δηλαδή απαγορεύεται στους περαστικούς να μπαίνουν σε ξένη περιουσία να αφοδεύουν ή να ουρούν.. Για να μην υπάρχουν  όμως παρεξηγήσεις , εισηγούμαι να μπει  μια ταμπέλα που να γράφει:  ``Το Ουρείν και το Αφοδεύειν  απαγορεύεται αυστηρώς,  ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ``.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Επαρχος  καθώς Υπουργεία,  Βουλή κλπ   είναι ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει με τα πιο πάνω που γίνεται αναφορά.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΕΓΡΑΨΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ