26 Αυγούστου 2014

Επεισοδιακή καταδίωξη και τραυματισμοί - 2 συλλήψεις για κοκαϊνη

Του Θησέα Ιωάννου

Επεισοδιακή καταδίωξη έγινε χθες το βράδυ στην Πάφο. Απολογισμός ήταν ο τραυματισμός δύο αστυνομικών της ΥΚΑΝ, η σύλληψη δύο νεαρών και υλικές ζημιές.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν μέλη της υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών τα οποία κατείχαν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών εντόπισαν δύο νεαρούς ηλικίας 24 ετών γνώριμους της υπηρεσίας να βρίσκονται σε φώτα τροχαίας.

Τότε τους ζήτησαν να σταματήσουν για έλεγχο με τον οδηγό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΥΚΑΝ, να μην υπακούει στις οδηγίες των αστυνομικών. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιο Σεργίδη, "οδήγησε το όχημα με όπισθεν ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο κτυπώντας υπηρεσιακό όχημα της υπηρεσίας. Ακολούθως κάνοντας επαναστροφή οδήγησε το όχημα σε αντίθετη πορεία ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο κτύπησε πάνω σε πινακίδα και συγκρούστηκε και με όχημα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση προκαλώντας του ζημιές και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε". 

Ακολούθως τα μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα στο όχημα όπου βρέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία 10 γραμμάρια κάνναβης και ποσότητα λευκής σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη βάρους 13 γραμμάριων, ένα χειροποίητο τσιγάρο, μια ζυγαριά ακριβείας όπως επίσης ένα μαχαίρι μήκους 13 εκατοστών με μυτερή λεπίδα και 45 ευρώ για τα οποία και οι δύο αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη. 

Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, "επίσης στην κατοχή του πρώτου υπόπτου του οδηγού ανεβρέθηκε ποσό 140 ευρώ και στην κατοχή του δευτέρου ποσό 1470 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα. Τραυματίστηκαν δύο αστυφύλακες μέλη της ΥΚΑΝ, οι οποίοι παρασύρθηκαν στην προσπάθεια τους να ακινητοποιήσουν το όχημα διακομίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απολύθηκαν". 


Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε την κράτηση τους για 8 ημέρες.