29 Ιουνίου 2020

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Μετά που ο κουρνιαχτός μιας πρωτόγνωρης ρατσιστικής μισαλλοδοξίας εναντίον των ξένων νόμιμων ή παράνομων μεταναστών έχει κατακαθίσει, με νηφαλιότητα αν ενδιατρίψουμε, θα δούμε ότι το όλο θέμα ήταν έναν προκατασκευασμένο κατηγορώ  που προήλθε  από μερικούς δήθεν εθνικιστές οι οποίοι παραχαράσσοντας την ιερότητα του προσφυγισμού,
δημιούργησαν και ανήγαγαν ανύπαρκτα γεγονότα σε δριμείες κατηγορίες. Χρησιμοποιώντας ρατσιστικά ή και πληρωμένα ΜΜΕ, προήγαγαν τον ρατσισμό και τον ξενοφοβισμό ως φοβικό μπαμπούλα στα μυαλά των απλοϊκών ανθρώπων. Με συνεχή βομβαρδισμό και μαύρη προπαγάνδα κατάφεραν να ενσπείρουν τον φόβο και να κάνουν πολλούς  να πιστέψουν ότι στη Χλώρακα κυρίως αλλά και αλλού, υπάρχει κίνδυνος από τους Σύριους πρόσφυγες. Με μια πρωτόγνωρη μανία κάποιοι λιγοστοί μετρημένοι  στα δάχτυλα των χεριών  γνωστοί για την πρωτινή τους συμπεριφορά έναντι άλλων θρησκειών, κατάφεραν να εμπεδώσουν την δική τους μανία και μίσος σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ολόκληρης της Κύπρου. Με την ανοχή της Κυβέρνησης που ήθελε τα φώτα στραμμένα αλλού από την ίδια, αλλά κυρίως με την μεγάλη προβολή από κάποια ΜΜΕ και της μονόπλευρης παρουσίασης των γεγονότων,  πέτυχαν τον σκοπό τους.

Αλλά επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, τώρα εκ των υστέρων καθώς οι απλοί πολίτες τους πήραν χαμπάρι, φανερώθηκε η αλήθεια. Φανερώθηκαν οι ψεύτικες κατηγορίες, φανερώθηκαν ότι όσα πλείστα γεγονότα δεν έλαβαν χώραν στη Χλώρακα, και ότι πολλά αδικήματα έγιναν από άλλους μετανάστες άλλων εθνοτήτων, όμως το μίσος στράφηκε μόνο προς τους Σύριους πρόσφυγες και έκανε τον κόσμο να τους φοβάται και να τους αποφεύγει. Δεν τους ενοικιάζει σπίτια, δεν τους αναθέτει δουλειές, τους αποφεύγει και τους μισεί.
Στη Χλώρακα ο πόλεμος εναντίον τους ήταν ανηλεής, και με πρωτοστάτη τον μεγάλο δημοσιογράφο Τσουρούλλη, τρομοκράτησαν τον κόσμο και έσπειραν στις καρδιές τους ξενοφοβισμό και ρατσισμό. Τους έκαναν να ξεχάσουν την δικιά μας προσφυγιά και την ευτελή συμπεριφορά εναντίον μας κυρίως από άλλους  Χριστιανικούς λαούς, έκανε τον μεγάλο δημοσιογράφο να ξεχάσει την ιδιότητα του και την καταγωγή του ως μισός Τουρκοκύπριος, και εσκεμμένως ώθησε τα πράγματα να εκτραχυνθούν και τους ανθρώπους να παρεκτραπούν. Τους έκανε να μισούν και να τους διώχνουν από τα σπίτια που τους ενοικίαζαν, να τους κόβουν το νερό και να τους εκδιώκουν. Και όσοι δεν το έκαναν, διώκονταν με εκφοβισμό, με απειλές, με υβρισίες  ή και ψεύτικες καταγγελίες από τις τοπικές και Επαρχιακές αρχές.
Τώρα ο κουρνιαχτός έχει κατακαθίσει, αλλά το μεγάλο κακό έγινε. Οι πολίτες στη Χλώρακα διαχωρίστηκαν σε Εθνοσωτήρες και προδότες, το όνομα του χωριού παγκόσμια αμαυρώθηκε, οι επισκέπτες θεωρούν τον τόπο ως επικίνδυνο τουριστικό προορισμό, τα σπίτια από Σύριους αδειάζουν καθώς από φόβο μεταναστεύουν, και την οικονομική ζημιά θα την πληρώσει ο απλός λαός. Όσοι έχουν δημιουργήσει το όλο ζήτημα μάλλον πέτυχαν τον στόχο ους, αφού οι ίδιοι -καθώς γνωστοί οι κύκλοι- δεν είχαν τίποτα να χάσουν, παρα αναδεικνύοντας εαυτούς ως πατριώτες και φανατικούς ορθόδοξους Χριστιανούς πολέμιους του Ισλάμ.
Τώρα που όλα τέλειωσαν, θα πρέπει τα σπασμένα να μην αφεθούν να τα πληρώσουν οι κάτοικοι του χωριού, αλλά η κυβέρνηση που επέτρεψε ένα ανύπαρκτο γεγονός να αναδειχτεί σε μείζον εθνικό θέμα και να διχάσει τους ανθρώπους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ