6 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ.

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Τα ρυθμιστικά σχέδια των κεντρικών οδικων αρτηριών δηλαδη των Λεωφ. Ελευθερίας, Παπακώστα Λεωνίδα και Γρίβα Διγενή σχεδιάστηκαν από την Ευπαλινο Μελετητικη και εγκρίθηκαν από τον Φορέα Κυκλοφοριακων Μελετών το 2013. Το Κ.Σ.Χλωρακας υλοποιεί αυτό το διάστημα τις ρυθμίσεις του εγκριμενου σχεδίου στην Λεωφ. Ελευθερίας με την δημιουργία κολπων στάθμευσης σε 4 σημεια, έχει ήδη υλοποιήσει τον σχεδιασμό στο κέντρο της Κοινότητάς και έχει βελτιώσει τα πεζοδρόμια στην Παπακώστα Λεωνίδα. Σύντομα αρχές Νοεμβρίου ξεκινά και η πλήρης ανακατασκευή της Γρίβα Διγενή. Στα πλαίσια της αναβάθμισης των κεντρικών δρόμων έχουν τοποθετηθεί και 14 Στάσεις(στεγαστρα)Λεωφορειων και προγραμματιζεται δέντροφύτευση επί των πεζοδρομίων. Τα έργα της αναβάθμισης των κεντρικών οδων θα στοιχίσουν συνολικά €350.000 και θα βελτιωσουν την λειτουργικότητα, την προσβάσιμοτητα και την ασφάλεια στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Χλωρακας.
Οι δρόμοι που διαχειρίζονται τα δημόσια έργα δηλαδή η Παραλιακή Λεωφόρος Χλωρακας, η Λεωφόρος Μακαρίου που χρήζουν ανακατασκευής αλλά και ο Δυτικός Παρακαμπτηριος Πάφου που θα δημιουργηθεί, μπαίνουν σιγά σιγά σε τροχιά ωρίμανσης μετά από πιέσεις του νυν Κ.Σ.Χλωρακας και γειτονικών τοπικών αρχών. Έχουν ήδη εγκριθεί ο ρυθμιστικός σχεδιασμός και τα Σημειωματα Έργου(PCN) της Παρ. Λεωφ. Χλωρακας και του Δυτικού Παρακαμπτηριου και σύντομα θα ξεκινήσει η εκπόνηση κατασκευαστικων σχεδιων. Η εκπόνηση ρυθμιστικού σχεδιασμού της Λεωφ. Μακαρίου μετά από σχετικό αίτημα του Κ.Σ.Χλωρακας προς την Πολεοδομία θα ξεκινησει εντός του 2020.
Σημαντικές αναβαθμίσεις του οδικού δικτύου που προωθείσε το νυν Κ.Σ.Χλωρακας ειναι η ανακατασκευή και επέκταση της οδού Αγίου Γεωργίου και η δημιουργία χωρών στάθμευσης για την μελλοντική ανάπτυξη της Παραλίας Αλυτζιη, η ανακατασκευή της Λεωφόρου Μαραθώνος και η επέκταση της Οδού Ρηγαινας που θα οδηγεί από το Κοινοτικό γήπεδο στην Λεωφ Μαραθώνος και στον πυρήνα της Χλωρακας μέσω της οδού Αποστ. Ανδρέα. Αυτά τα ρυθμιστικά σχέδια των 3 δρόμων πέρασαν από τον Κλάδο Κυκλοφοριακων Μελετών στις 2 Οκτωβρίου 2019 με κάποιες παρατηρήσεις- επισημάνσεις και σύντομα θα οριστικοποιηθουν για να προχωρήσουμε στην εκπόνηση κατασκευαστικων σχεδίων. Προτάθηκε επίσης στην επικίνδυνη συμβολή Μακαρίου με Ζηνας Κανθερ κυκλικός κόμβος ο οποίος με κάποιες μικρές αλλαγές θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο για να υλοποιηθεί από τα δημόσια έργα.