19 Μαρτίου 2019

ΜΠΟΥΑΤ ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Όλοι γνωρίζουμε πως μπουάτ  σήμερα ελάχιστες έχουν απομείνει σε λειτουργία, και μια από αυτές,  η μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ στη Χλώρακα, συνεχίζει να λειτουργεί τοιουτοτρόπως, προσφέροντας στους θαμώνες μοναδικές στιγμές.

Στις μπουάτ πρέπει ο καλλιτέχνης να είναι απλός, και να έχει τους θαμώνες κοντά και γύρω του. Θα πρέπει να τα καταφέρνει με το τίποτα, με μία κιθάρα ή ένα πιάνο.
Πρέπει να είναι άμεσος και έτοιμος να αυτοσχεδιάσει. Όταν μπορεί και βρίσκει το κοινό στοιχείο που ενώνει τους θαμώνες, τότε σημαίνει πως ο σκοπός επιτεύχθηκε.
Αυτό συμβαίνει τακτικά στη μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ όπου η αίθουσα μεγάλη και απλά διακοσμημένη, μια απέριττη κάμαρη με κρεμασμένες στους τοίχους φωτογραφίες του Νταλί και του Λωτρέκ, με χαμηλό φωτισμό και τόνενες καρέκλες καθώς και ξύλινα τραπέζια, κρυμμένη σε ένα μεγάλο οικοδόμημα, με μια μισή φωτεινή ταμπέλλα όπου το όνομα του μαγαζιού για να το προσέξει κάποιος, πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει για το συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης. Και όμως, πολλοί το γνωρίζουν, αλλά και αν κάποιοι δεν το γνωρίζουν, θα το αναγνωρίσουν από τα παλιά σημάδια του χρόνου που άφησαν χαραγμένα στο χώρο οι πολλές αναμνήσεις των περασμένων 27 ετών, από την εποχή λειτουργίας του χώρου.  

Μέσα από το μαγαζί οι γλυκείες μουσικές ελαφρά διαπερνούν τις στεγανές πόρτες, και γεμίζουν την ατμόσφαιρα στη σκοτεινή νύχτα. Μουσικές από σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές που παίζουν και τραγουδούν τραγούδια ακουστικά, ελαφρολαϊκά και ρεμπέτικα, τραγούδια που αγγίζουν τις ψυχές και διαπερνούν τα μειλίχια των θαμώνων που συνωστίζονται εντός.

Στη μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ, εγκαταστάθηκε ο ημίθεος Ορφέας, και με τη μαγική του λύρα σαν ένας σύγχρονος μαέστρος κατευθύνει τους καλούς μουσικούς που με χαρά και αγάπη  τραγουδούν και ευφραίνουν καρδίες, ηρεμούν ανύσηχες ψυχές, και αγαλλιάζουν τις αισθήσεις των θαμώνων. 


Στη μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ ανάμεσα στις όμορφες μουσικές, οι χαρούμενες φωνές  των θαμώνων που ξεχνώντας τα βάσανα της ημέρας αφήνονται στη μέθη του ποτού και της διασκέδασης, έχουν μόνη έγνοια πως να χορέψουν βαριά και ασήκωτα το βαρύ ζεϊμπέκικο του Αρχάγγελου.


Είναι κάποιες νύχτες στον ΟΡΦΕΑ μαγικές, που από το 1991 προσφέρει μουσικές βραδιές διαφορετικές, όμορφες, χαλαρές και αγαπημένες. Νύχτες ρόδινες από μέθη, νύχτες γεμάτες χαρά και ευχαρίστηση.