14 Ιανουαρίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΠΤΑΙΕΙ; -άρθρο-

 Από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Κύπρο εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σχεδόν ουδεμίαν φοράν ο απλός λαός έχει επαναστατήσει ενάντια σε όσους με βάναυσον τρόπον τον καταπίεσαν, τον βασάνισαν, τον πτώχευσαν.
Είτε κατακτητές, είτε διορισμένοι, είτε εκλεγμένοι, δια των πράξεων τους μετέτρεψαν τους απλούς πολίτες σε δεύτερης διαλογής ανθρώπους. Τους κατάντησαν ρακένδυτους και επαίτες.
Πρώτα οι κατακτητές δια της βίας, ύστερα οι εκλεγμένοι πολιτικοί δια της υποκρισίας χωρίς να νιώθουν φόβο ή ντροπή και χωρίς να έχουν ανάγκη να δώσουν λόγον, και ενεργώντας μόνο για το δικό τους συμφέρον με μόνη σκέψη την επανεκλογή τους και το οικονομικό τους όφελος, και πάντα εις βάρος των μαζών.
Χώρισαν τον λαό σε δύο κατηγορίες, στους πολύ πτωχούς και στους πολύ πλούσιους. Στην ελίτ των υψηλά αμειβόμενων δημόσιων υπαλλήλων που για το συμφέρον τους μαζί συνεργαζόμενοι διοικούν κατά το δοκούν, και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους ή και άνεργους, που με πενιχρό μισθό και σκληρή εργασία προσπαθούν το ακατόρθωτο, να επιβιώσουν με 400 και 850 ευρώ.
Χώρισαν το λαό σε δύο κατηγορίες, σε όσους με παχουλές συντάξεις έχουν πλουσιοπάροχα γερατειά και παρακαλούν να έχουν χρόνια να ζήσουν, και σε όσους με συντάξεις κάτω του ορίου φτώχειας υποφέρουν και παρακαλούν το θάνατο να τους γλυτώσει.
Χώρισαν το θάνατο σε δύο κατηγορίες, με τους πλούσιους να έχουν σπουδαίες κηδείες και ακριβά κενοτάφια, και τους φτωχούς που δεν έχουν να αγοράσουν το μνήμα τους καθώς στους σημερινούς καιρούς, ακόμα και τα κοιμητήρια τα έχουν καταντήσει επικερδείς επιχειρήσεις.
Όμως το άκρον άωτον της ασυδοσίας τους στους σημερινούς καιρούς, είναι που εντελώς φανερά νομοθετούν υπέρ των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου γιστί φόβο δεν έχουν, καθώς γνωρίζουν ότι πλέον με το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, εσαεί θα εκλέγονται και θα κυβερνούν. Ενεργούν ανενόχλητοι καθώς κατάφεραν και μετέτρεψαν τους πολίτες σε ραγιάδες που όχι μόνον δεν αντιδρούν, αλλά σιωπούν, χειροκροτούν και -ώ τι αίσχος-, τους ξαναψηφίζει. Τους έχουν κουρέψει, τους έχουν κάμει άνεργους, νομοθετούν ώστε οι τράπεζες νόμιμα να κλέπτουν τις περιουσίες τους.
Αντί να αφήσουν τις τράπεζες να πτωχεύσουν και να γλυτώσει ο κόσμος από τα χρέη, από πάνω τις επιχορηγούν από τη ράχη του λαού, και τους επιτρέπουν ασύδοτα να κλέβουν τον ανυπεράσπιστο χρεώστη.
Χωρίς ντροπή για ότι οι ίδιοι προκάλεσαν με το κούρεμα και με επωδό τη δικαιολογία ότι οι τράπεζες είναι απαραίτητες για την οικονομία, κοροϊδεύουν τον κόσμο και προστατεύουν τους κλέφτες.
Αντί να εισάξουν νόμους όπως τα σεισάχθεια και να χαριστούν τα χρέη, αφήνουν τις περιουσίες του κόσμου να περάσουν σε ξένα χέρια, στο παγκόσμιο κεφάλαιο. Αντί να διαφυλάξουν όσην Κύπρο απέμεινε μετά την εισβολή, υποβοηθούν δια των πράξεων τους όσες ελεύθερες περιουσίες απέμειναν, να περάσουν σε ξένα χέρια με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια όλη η Κύπρος θα περιέλθει σε ξένα συμφέροντα.
Και τότες ένα θα είναι το μεγάλο ερώτημα: Ποιαν Κύπρο θα διοικούν εφόσον η πλειονότης των πολιτών θα είναι άκληροι και πληβείοι;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ