12 Απριλίου 2024

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ (ΛΟΥΡΙΚΟ)

Ο Απόστολος Παύλος είπε,
-Εάν δεν έχω αγάπη, είμαι ένα τίποτα. Η αγάπη μακροθυμεί, είναι γεμάτη καλοσύνη. Η αγάπη δεν είναι ζηλότυπη, δεν μεγαλαυχεί, ούτε επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν είναι εγωιστική, δεν είναι ευερέθιστη, δεν θυμάται το κακό, δεν χαίρεται με την αδικία, μετέχει όμως στη χαρά για το ορθό.
Και λέγω εγώ ο ταπεινός συγγραφέας,
-Τι και αν ο άνθρωπος έχει τον κόσμο όλο; Τι και αν η εξωτερική του εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο; Τι και αν έχει πολλά πτυχία; Δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο που μπορεί να συγκριθεί με το μεγαλείο της ψυχής, τη συμπόνια, την ευγένεια, την καθαρή καρδιά, την καλοσύνη. Η καλοσύνη διαχρονικά μας έχει δείξει πως είναι πάντα η απάντηση σε κάθε ζήτημα. Δεν κοστίζει τίποτα, και όμως, αξίζει τα πάντα!
Στο Λεωνίδα Λεωνίδου η καλοσύνη στο χαρακτήρα, του έχει δωθεί δωρεάν από το Θεό, και είναι στο DNA του να φέρεται με καλοσύνη στον συνάνθρωπό του, να βοηθά αυτόν που τον χρειάζεται ακόμη και αυτόν που δεν τον χρειάζεται.
Στους σημερινούς καιρούς που η παρακμή έχει κυριέψει και διαφθείρει τους περισσότερους πολιτικούς, χρειαζόμαστε ανθρώπους καθαρούς, τίμιους, καλούς.
Ο άνθρωπος Λεωνίδας είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ουδείς θα τον κακολογήσει, είναι ο καλός, είναι η εξαίρεση, είναι ο ιδανικός για να αναλάβει την αρχή του χωριού της Έμπας. Όλοι τον γνωρίζουν, όλοι τον αγαπούν, ακόμη και οι αντίπαλοι του.
Η Έμπα λοιπόν, χρειάζεται έναν καινούργιο κοινοτάρχη που να είναι έξυπνος, καλός, προοδευτικός, γνώστης των προβλημάτων, και να έχει όρεξη για δουλειά και μόνο δουλειά.
Αυτός ο άνθρωπος έχει όνομα, είναι ο Λεωνίδας Λεωνίδου Λουρικός.