12 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΙΛΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ ΧΛΩΡΑΚΑΣ


Tο κολύμπι είναι ένας τρόπος ζωής για όλες τις εποχές και για όλες τις ηλικίες. Είναι ένα άθλημα κατά το οποίο ασκούνται όλοι οι μύες του σώματός και βοηθά πολύ στην βελτίωση της υγείας του ανθρώπου.
Έχοντας αυτά υπόψη δυο χωριανοί από τη Χλώρακα οι Πάμπος Χαραλάμπους και Γεώργιος Ττόφας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα όμιλο, μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τη θάλασσα και τη φύση, με σκοπό να έχουν ένα διαφορετικό άθλημα και σπόρ, καθώς και μια ευχάριστη παρέα και μια καλή συναναστροφή αναμεταξύ τους.
Έτσι υλοποίησαν τη σκέψη τους και δημιούργησαν την πρώτη ομάδα χειμερινών κολυμβητών και η οποία το Σάββατο μετά τα Φώτα συναθροίστηκε στην παραλία του ξενοδοχείου Αγίου Γεωργίου σε μια μικρή εκδήλωση κατά την οποία τελέστηκε από τον πάτερ Ανδρέα αγιασμός των υδάτων εις υπενθυμηση της βαπτισης του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό. Και ενώ ο ιερέας καθαγίασε τη θάλασσα με τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό, χειμερινοί κολυμβητές ανέσυραν αυτόν τρεις εκ των υδάτων. Ακολούθως ο πρόεδρος της κοινότητας Κλεόβουλος Παπακώστας ο οποίος θέλοντας να βοηθήσει τον νεοϋδριθέν όμιλο ανέλαβε την προσωρινή προεδρία του ομίλου, έκοψε τη βασιλόπιττα για το καλό της χρονιάς και την οποία μοιράστηκαν οι παρευρεθέντες μέσα σε ένα κλίμα χαράς και καλής διάθεσης.