25 Απριλίου 2014

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αν κάθε φορά που η αστυνομία αποτυγχάνει στο έργο της ο υπουργός έδινε παραίτηση, θα είχαμε εναλλαγή υπουργού κάθε λίγες μέρες.

Στη Κύπρο τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν πράματα και θαύματα από εγκληματίες και χούλιγκαν. Η παρανομία και η ανωμαλία στη καθημερινή ζωή, στις φυλακές και στα γήπεδα έχει κυριαρχήσει. Η αστυνομία παραμένει αναποτελεσματική και αδύναμη να αντιδράσει με το σωστό τρόπο προκαλώντας στον απλό λαό ερωτηματικά αν αδυνατεί πραγματικώς, ή αν αδυνατεί επί σκοπού, καθώς κάποιοι από το αστυνομικό σώμα θέλοντας να αφήσουν εκτεθειμένους κάποιους άλλους, κάποιες φορές ενεργούν αντιδεοντολογικά στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Με τα επικίνδυνα έως τραγελαφικά γεγονότα και επεισόδια που συμβαίνουν κατά συχνούς καιρούς, έρχονται οι επιτήδειοι πολιτικάντηδες και όλα τα φερέφωνα τους δημοσιογραφικά ΜΜΕ που ταυτοχρόνως θέλοντας να πουλήσουν ακροαματικότητα αντί να αναλύσουν και να εξηγήσουν τις πραγματικές αιτίες των όσων συμβαίνουν, ότι δηλαδή φταίει μόνο η κουλτούρα μας και κατά επέκταση η διαπαιδαγώγηση μας, αντί να εξηγήσουν πως κύριοι αίτιοι και υποκινητές είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι της διαπλοκής και του συμφέροντος με έξαρχα τα κόμματα που θέλοντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, χωρίς να προτείνουν λύσεις, ζητούν την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης.
Αν δηλαδή κάθε φορά που η αστυνομία αποτυγχάνει στο έργο της ο υπουργός έδινε παραίτηση, τους τελευταίους μήνες θα είχαμε στο υπουργείο δικαιοσύνης εναλλαγή υπουργού κάθε λίγες μέρες.
Επειδή οι πολιτικοί μέτρησαν τη χαμηλή νοημοσύνη του λαού που ότι του πλασάρουν το χάφτει, και ένεκα κυρίως των Ευρωεκλογών που πλησιάζουν και θέλοντας να αποκομίσουν ή να συγκρατήσουν τους ψηφοφόρους τους, από το χάραμα του φού έως τη νύχτα βομβαρδίζουν τον κοσμάκη πως για όλα φταίει ο υπουργός, σάμπως αυτός θα έπρεπε να βάλει την παραλλαγή του και να κατεβεί στα γήπεδα να επιβάλει την τάξη.
Πρέπει επιτέλους ο λαός να σκεφτεί από μόνος του, να δει τα γεγονότα πραγματικώς πως έχουν και να εννοήσει πως δεν είναι το ζήτημα της παρανομίας μόνο πολιτικό, αλλά περισσότερο είναι θέμα αναποτελεσματικότητας της αστυνομίας, καθώς και θέμα κουλτούρας και διαπαιδαγώγησης, ώστε κατά συνέπεια το κακό ξεκινά και εκτρέφεται από την ίδια την κοινωνία.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ