10 Μαρτίου 2016

Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΟΙΑ

Η επιτυχία του ΕΛΑΜ στις επόμενες εκλογές από πολλούς, θεωρείται δεδομένη. Αυτό
μπορεί να εξηγηθεί ως το αποτέλεσμα των εμπειριών του απλού πολίτη από τη ψεύτικη και παραπλανητική ρητορική που αναπτύσσουν τα ΜΜΕ ως εκπρόσωποι κυρίως των μεγάλων κομμάτων που θεωρούνται υπεύθυνα για την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο, καθώς και για τα φιλότουρκα αισθήματα που τρέφουν για τον εχθρό που εισέβαλε στη χώρα μας σκοτώνοντας και βιάζοντας ανήλικα παιδιά, γριές και κορασίδες. Κυρίως όμως γιατί νιώθουν αγανακτισμένοι και την απαξίωση τους σιγά με τον καιρό να μεγαλώνει περισσότερο, καθώς βλέπουν τα σκάνδαλα, τις κλεψιές και τις μίζες όχι μόνον να μην διώκονται από τη δικαιοσύνη, αλλά τα ίδια τα κόμματα να εμπλέκονται όλο και περισσότερο στη συγκάλειψη τους.
Ωστόσο, υπάρχουν και βαθύτερα αίτια για την απήχηση του ΕΛΑΜ στην κοινωνία.
Είναι οι ετσιθελικές δικτατορικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο προς ίδιον όφελος των δυο μεγάλων κομμάτων που ανησυχώντας για πιθανή συρρίκνωση των ψήφων τους κατάργησαν την πλέον δημοκρατική αναλογική εκπροσώπηση των πολιτών.
Είναι η φανερή και ξεδιάντροπη πλέον πατρωνία των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, που με νομοσχέδια και σχέδια ελέγχουν πολλές φορές ακόμα και την ίδια τη δικαιοσύνη.
Είναι όμως που ένεκα της οικονομικής κρίσης και της επιβολής από την ΤΡΟΪΚΑ τα κόμματα εξουσίας δεν είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετούν τα πελατειακά δίκτυα και και να προβαίνουν σε προσλήψεις στο δημόσιο ως αντάλλαγμα για την παροχή ψήφου.
Γι αυτούς τους λόγους, το ΕΛΑΜ καταφέρνει να απευθύνεται ευκολότερα στην κοινωνία, και κυρίως σε ανθρώπους νέους και μορφωμένους, σε άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, ιδιωτικούς υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Όμως κυριότερα, είναι ένα κόμμα αδιάφθορο που έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση του απλού πολίτη ως αγωνιστικό κόμμα, μάρτυρα κατά του διεφθαρμένου κατεστημένου.
Ακόμα όλη η ρητορική που αναπτύσσεται από τα άλλα κόμματα κατηγορώντας τους Ελαμιτες ως επικίνδυνους και εξτρεμιστές, έπαυσε πλέον να πείθει, καθώς όλοι βλέπουν πως τις τάξεις του κόμματος στελεχώνουν απλοϊκοί και τίμιοι καθημερινοί άνθρωποι που έχουν πίστη στην οικογένεια, στην πατρίδα και στην εκκλησία.

Όλα αυτά συνθέτουν μια αλλαγή νοοτροπίας στις σκέψεις των ψηφοφόρων, που από ανεκαθεν σύρονταν από τα μεγάλα κόμματα. Άρχισαν να αντιλαμβάνονται την αλήθεια για το ποιοι ευθύνονται για όλα τα δεινά στο τόπο μας, και πολλοί κατάλαβαν πέραν κάθε αμφιβολίας, πως τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν τα μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ