27 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΛΩΝΟΝΤΑΙ


Όταν κάποια έργα κατασκευάζονται και εκ του αποτελέσματος καταλήγουν ως εκτρώματα και ακαλαίσθητα κτίσματα, πρέπει κατά τη γνώμη μου να ξηλώνονται ασχέτως κόστους. Διότι αν κάτι δεν είναι όμορφο, δεν πρέπει από εγωισμό και μόνον οι κρατούντες την εξουσία καθώς λάθος τα έκτισαν, να μην τα διορθώνουν.
Πρέπει να καταλάβουν ότι  είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης τα λάθη, πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, πόσον μάλλον οι έχοντας εξουσία, που πρώτοι πρέπει να σπεύδουν να τα διορθώνουν, δίνοντας έτσι το παράδειγμα στον απλό κόσμο να τους μιμείται.  
Στη παραλία του Κοττσιά, αυθαίρετα το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε να κτίζει μια γέφυρα από μπετόν, χωρίς σχεδιασμό, με αποτέλεσμα η τελική όψη να ομοιάζει σαβουρώματα μπετόν πεταγμένα στην άκρη της θάλασσας.
Η θάλασσα του Κοττσια ανήκει γεωγραφικά στη Χλώρακα κατά το ήμισυ, αλλά η διαχείριση της έχει παραχωρηθεί ολόκληρη στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας. Είναι μια πανέμορφη παραλία για λουόμενους σπαρμένη μα ξανθό πεντακάθαρο άμμο, είναι ένας τόπος που ευδοκιμούν τα κρίνα του γιαλού, ένας ωραιότατος προορισμός για ντόπιους και ξένους. Λίγο πρίν το κύμα του γιαλού, δυο ποταμοί να ενώνονται σε ένα, και τα καθάρια νερά καταλήγουν και σμίγουν με τα αλμυρά νερά της θάλασσας σχηματίζοντας εξαίσια εικόνα χάρμα των οφθαλμών και των αισθήσεων.
Θα μπορούσε στην παραλία του Κοττσιά πάνω από τον μικρό ποταμό, να κατασκευαστεί μικρό σιδερένιο μονοπάτι χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Θα μπορούσε στην παραλία του Κοττσιά, να εμβαθυνθεί ολίγον η κοίτη του ποταμού, ώστε η θάλασσα να εισχωρήσει σ’ αυτόν, ώστε να κατασκευαστεί μικρό καταφύγιο βαρκών που να ομοιάζει με του Λιοπετρίου, δημιουργώντας τοιουτοτρόπως ένα περίκαλλο σημείο αναφοράς  και ενδιαφέροντος στη Χλώρακα.

Καλούνται λοιπόν οι Κοινοτικές αρχές της Χλώρακας να ενσκήψουν επί του θέματος και να το δουν με ενδιαφέρον. Καλούνται να το μελετήσουν δεόντως,  και να μην  το παραγνωρίσουν  γιατί άλλοι το σκέφτηκαν πριν από αυτούς. Εξ άλλου οι καλοί ηγέτες πρέπει να ξέρουν να ακούν και να λαμβάνουν υπ’ όψιν καλές ιδέες οποθενδήποτε και αν προέρχονται.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ