8 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εν Χλώρακα τη 8/2/2016

Προς έντιμον Γενικό ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μηχαϊλίδη
Είμαι Ο Κυριάκος Ταπακούδης δημοσιογράφος και εκδότης της ηλεκτρονικής «εφημερίδας της Χλώρακας».
Αποτείνομαι σε εσάς, καθώς θέλω εάν γνωρίζετε να με ενημερώσετε για το παρακάτω θέμα, ώστε να μπορώ να δράσω αναλόγως:
Στο κέντρο του χωριού έξω από την εκκλησία, υπάρχει μεγάλη και ωραιότατη πλακόστρωτη πλατεία που εφάπτεται του δρόμου. Παρ όλα αυτά, το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πλακοστρώσει το δρόμο, να τον μονοδρομοποιήσει, να υπογειοποιήσει τα καλώδια της AHK και της CYTA,  και το έργο να φτάνει σε μεγάλη απόσταση, έως την αυλή σνακ μπαρ, ιδιοκτησίας προηγούμενου Κοινοτικού Συμβούλου.
Είναι ένα έργο το οποίο θα στοιχίσει περίπου ένα εκατομμύριο, και ο Υπουργός Εσωτερικών υποσχέθηκε να δώσεις κατ αρχάς 100.000, και αργότερα τα υπόλοιπα.
Όμως γνωρίζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση και αυτονόμηση των Δήμων και Κοινοτήτων με κυριότερο σκοπό να σταματήσει η Κυβέρνηση να επιδοτεί έργα στις Κοινότητες, κάτι που σημαίνει ότι ολόκληρο το κόστος του έργου θα το επιφορτιστούν οι φορολογούμενοι, ορισμένοι εξ ημών των κατοίκων ζητήσαμε (προφορικά) Παγκοινοτική για να θέσουμε τις θέσεις μας, αλλά παρ όλα αυτά μαθαίνω ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πάραυτα να ξεκινήσει το έργο.
Δι αυτής μου της επιστολής ζητώ όπως παρέμβετε καθώς είναι φανερό πως το έργο ίσως θα εξυπηρετήσει κάποιους.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταπακούδης
Τηλ. 99435899