16 Δεκεμβρίου 2014

Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν ζάρια στη Χλώρακα

16/12
Στην Χλώρακα επέδραμαν χθες το βράδυ μέλη του ΟΠΕ για την καταπολέμηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού τζόγου και της κυβείας.
Σε έρευνα που διενήργησαν σε καφενείο εντόπισαν έξι άτομα να επιδίδονται σε ποκεριζέ Κατασχέθηκαν 104 τραπουλόχαρτα και 44 φίσες διαφόρων χρωμάτων.
Τα έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα.

Η Αστυνομία Κύπρου έχει εντατικοποιήσει τις εκστρατείες της σε παγκύπρια κλίμακα με σκοπό την πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ "ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ"

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας του Χριστάκη Ταπακούδη ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΄55-59, με τίτλο ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ που ακολουθεί το πρώτο που είχε ως τίτλο ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΟΥ. 
Η παρουσίαση των δύο πρώτων τόμων του βιβλίου θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ.στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας της Χλώρακας από τον λογοτέχνη και Πρώην Πρώτο Λειτουργό Εκπαίδευσης Νίκο Πενταρά, σε μια εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή για όλους τους βιβλιόφιλους.
Πρόκειται για ένα Ιστορικό μυθιστόρημα καλογραμμένο με σασπένς και γρήγορη περιπετειώδη δραματική πλοκή, που προκαλεί την αγωνία και το ενδιαφέρον της αναμονής πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του έργου.Με ήρωες εξαιρετικά καλά σκιαγραφημένους χαρακτήρες που κρατά τον αναγνώστη από την αρχή ως το τέλος αποκλειστικά προσηλωμένο και αφοσιωμένο στην ανάγνωση .

Στις 578 σελίδες του Β΄ τόμου, η Χλώρακα παραμένει ο κύριος χώρος των διαδραματιζομένων γεγονότων. Ήρωες είναι τα παιδιά του δημοτικού σχολείου που βλέπουν και βιώνουν τα γεγονότα. Παρακολουθούν τον λαό να χωρίζεται σε υποστηριχτές και αντιθέτους του αγώνα, και μετέχουν στο διχασμό. Χωρίς να το θέλουν, τα αισθήματα τους επηρεάζονται. Προβληματίζονται παρά τη νεαρά τους ηλικία και αναζητούν από τους μεγάλους εξηγήσεις. Μα δεν είναι εύκολο να τις πάρουν, ούτε οι μεγάλοι μπορούν να τις δώσουν, ούτε τα παιδιά είναι σε θέση να καταλάβουν γιατί ο διχασμός και η αντίθεση, αφού το θέμα είναι απλώς ιδεολογικό.
Την ίδια ώρα αυξάνεται και ο Τουρκικός κίνδυνος. Και ενώ ο αγώνας εναντίον των Άγγλων δεν μπόρεσε να ενώσει για λίγο έστω το σύνολο του λαού, για τους Τούρκους δεν χωρά καμία αμφισβήτηση ότι είναι ο εχθρός, και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί. Για τα παιδιά οι Τούρκοι είναι ο φόβος που έρχεται και φωλιάζει στις τρυφερές ψυχές τους και τις μολύνει. Και ο Αγώνας επίπονος και πολυαίμακτος συνεχίζεται...

Στην παρουσίαση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κοινότητας της Χλώρακας Κλεόβουλου Παπακώστα.
Το βιβλίο διατίθεται στην τιμή των 20 ευρώ. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον Κυριάκο Ταπακούδη (τηλέφωνο 99435899)

Σημείωση: Τον πρώτο τόμο του βιβλίου θα τον βρείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:
christakistapakoudes.blogspot.com

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ