10 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Κοινοποίηση στις εφημερίδες «Φιλελεύθερος» και «Σημερινή»

Θέλω να απαντήσω στον αγαπητό δημοσιογράφο της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ Μάριο Δημητρίου χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, καθώς γνωρίζω την καλή γνώμη που έχουν οι αναγνώστες για το πρόσωπο του και τη λογική που διέπουν γενικά τα γραφόμενα του με την οποία συμφωνώ.
Ο αγαπητός δημοσιογράφος, ασχολήθηκε επί τριημέρου με ένα άρθρο μου στο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ απλό κατά τη γνώμη μου, στο όποιο ανάφερνα μερικά ιστορικά δεδομένα για τους οίκους ανοχής και τις λεγόμενες πουτάνες στην Πάφο. Παράθεσα επίσης τη γνώμη πως οι οίκοι ανοχής θα έπρεπε να είναι νόμιμοι ώστε να μην κινδυνεύουν οι πελάτες από αρρώστιες, γι αυτό η αστυνομία αντί να κυνηγά τις παράνομες, θα έπρεπε να τις βοηθά να γίνονται μόνιμες, ώστε τοιουτοτρόπως να ελέγχονται και να προστατεύονται ταυτόχρονα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούν να τις εκμεταλλεύονται οι νταβατζήδες, ούτε πελάτες κακοί και βιτσιόζοι να εξασκούν πάνω τους βία.
Αυτά υπονοώντας σε όσα έγραψα, κατέληγα στο συμπέρασμα πως ναι, επιτελούν κοινωνικό έργο. Θέλω να πω πώς καθώς όλοι γνωρίζουμε, στα ένστικτα του ανθρώπου, το σεξουαλικό είναι το δεύτερο που επηρεάζει την λίμπιντο η οποία όταν όταν δεν ικανοποιηθεί, το άτομο συμπεριφέρεται βίαια, ή προσπαθεί να πλησιάσει άτομα αντίθετου φύλου με καλή ή κακή συμπεριφορά, παρασύροντας τοιουτοτρόπως πολλά άτομα με τη θέληση τους μη όχι, να υποκύπτουν σε σεξουαλικές ορέξεις, δημιουργώντας πολλές φορές, προβλήματα στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Αυτά ήθελα να πω εν συντομία στο άρθρο μου, και επιμένω ότι έχω δίκαιο. Με την υπόλοιπη ανάλυση του Μάριου συμφωνώ, όμως οι κατηγορίες που μου επισυνάπτει, καμία σχέση δεν έχουν με όσα εγώ έγραψα.

Καταλήγοντας θέλω να ευχαριστήσω τον καλό δημοσιογράφο για όσα γράφει, καθώς και για το ήθος της γραφής του, που με ευγένεια λέγει όσα έχει να πει.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ