17 Μαρτίου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ

 

Ο Γιώργος Τοουλιάς σε απάντηση του για ανάρτηση μου, γράφει:

Έχεις λάθος Κυριάκο. Εγώ έκανα αναφορά στα στραβά που υπάρχουν σε ένα δημόσιο χώρο. Τα στραβά και παράνομα τα έκανε το σημερινό Κ. Συμβούλιο και συνεχίζει να μη τα διορθώνει.
Τα είχα επισημάνει όταν ήμουν στην υπηρεσία, σήμερα σαν απλός πολίτης και σαν υποψήφιος έχω υποχρέωση να τα δημοσιοποιήσω.
Η προσπάθεια να τα ωραιοποήσετε -- όχι εσύ προσωπικά-- δεν πέτυχε και να το πω λαικά " επήραν σας χαπάρι."
Μη προσπαθείτε να προσωποιήσετε το θέμα . Δεν τσιμπάω.
Το νυν Κ. Συμβούλιο και για το θέμα διαχείρισης των Τ/Κ τεμαχίων και της διαχείρισης του πάρκου παρανομεί.
Έμειναν όλοι σιωπηλοί γιατί αναγνωρίζουν τις παρανομίες τους.
Οφείλουν όμως να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Να μη διερωτάσθε εσείς ποιό είναι σωστό ή λάθος και να προσπαθείτε να τους δικαιολογήσετε.
Η χρηστή διοίκηση δεν σε θέλει να κρύφεσαι , θέλει διαφάνεια, ο ηγέτης βγαίνει μπροστά.
Αν νομίζουν ότι αυτά που έχω επισημάνει είναι νόμιμα, ας τοποθετηθούν και να με διαψεύσουν οι ίδιοι, είτε μέσω του Προέδρου, είτε σαν ολομέλεια ή ατομικά.
Αν όχι μέσω του face book , μέσω δημόσιας ανακοίνωσης. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ:

Αγαπητέ Γιώργο Ττοουλιά,

Αφού αποτείνεσαι σε μένα προσωπικά, και καθώς εμπλέκεται στην όλη υπόθεση η ιδιοκτήτρια του σνακ μπαρ στο πάρκο Πάρακας που είναι θυγατέρα μου, θα σε ερωτήσω τα εξής:

Ισχυρίζεσαι πως προβλεπόταν δεύτερη ή και τρίτη φάση, α΄ με την κατασκευή λαογραφικού μουσείου «το σπίτι του περβολάρη» β΄ την κατασκευή γηπέδου, γ΄ μονοπάτι που να ενώνει με τη Λέμπα

Εγώ διερωτώμαι ποιος τα σκέφτηκε όλα αυτά και πόσο μυαλό είχε.

Α΄ Κατά τη γνώμη μου η Χλώρακα χρειάζεται λαογραφικό μουσείο για όλα τα επαγγέλματα, και όχι σπίτι του περβολάρη. Χρειάζεται να είναι στο κέντρο του χωριού και όχι στην άκρια του χωριού.

Β΄ Γήπεδο έχουμε και δεν χρειάζομαστε έλλο

Γ΄ Μονοπάτια της φύσης χρειάζονται για τη Χλώρακα και όχι για τη Λέμπα.

Εδώ θέλω να σε ερωτήσω αφού λές ότι φταίει το σημερινό κοινοτικό συμβούλιο που παρέλαβε μετα από δέκα και πλέον χρόνια από της έναρξης της κατασκευής του πάρκου, τα προηγούμενα συμβούλια και κοινοτάρχες δεν φέρουν ευθύνη; Είναι φανερό πως είσαι μεροληπτικός και δεν λες τα πράγματα με το όνομα τους.

Θέλω να τονίσω επίσης πως όσα αναφέρεις, κατά τη γνώμη μου ήταν όλα έργα αχρείαστα και ευτυχώς που δεν έγιναν.

Γράφεις ότι μετέτρεψαν το περίπτερο σε εστιατόριο. Πού βλέπεις το κακό; Θα προτιμούσες το περίπτερο για να πωλούν τσιγάρα και τσίπιτος;

Γράφεις ότι αφαίρεσαν τα λάστιχα. Γνωρίζεις πως ότι φυτεύτηκε στο πάρκο ήταν καταδικασμένα να ξεραθούν από τη θάλασσα. Το ερώτημα είναι πώς επιρρίπτεις ευθύνες στο σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο και όχι στο προηγούμενο και στο πρό προηγούμενο;

Γράφεις ότι ο χώρος χρησιμοποιείται σαν στάθμευση από ιδιώτη χρήστη. Επειδή αυτό αφορά την κόρη μου, σου λέγω επιδεικνύεις μια εμπάθεια καθώς ο χώρος είναι επί τούτου για να ξεφορτώνουν τις προμήθειες.

Γράφεις ότι δεν τοποθετήθηκε πινακίδα με το όνομα του πάρκου. Και ερωτώ, πάλι φταίει το σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν έχεις το θάρρος να κατονομάσεις τα προηγούμενα Κοινοτικά Συμβούλια; Μήπως σου έταξαν ή ελπίζεις σε ψήφους;

Γράφεις ότι άφησαν τον ιδιώτη να διαφημίζει όλη την περιοχή. Αυτό είναι ότι καλύτερο κατά τη γνώμη μου γιατί με αυτό τον τρόπο, με ξένα χρήματα, έγινε γνωστό το πάρκο σε όλη την Κύπρο.

Τέλος γράφεις πως πρέπει το πάρκο να επανακτήσει την αρχική του μορφή. Εγώ το θυμάμαι από κατασκευής του μια ξερή γη γεμάτη μπετόν με φυτεμένα ελάχιστα θαμνοειδή φυτά που ξεράθηκαν αμέσως από την αλμύρα της θάλασσας καθώς δεν προνοήθηκαν από το τότε Κοινοτικό συμβούλιο τα είδη που θα έπρεπε να φυτευτούν.

Κατά τη γνώμη μου, το μόνο που χρειάζεται το πάρκο είναι η φύτευση περισσότερων δένδρων που να μπορούν να επιβιώσουν δίπλα στη θάλασσα, δένδρων που δεν θέλουν συντήρηση ούτε πότισμα, αλλά που είναι ικανά να επιβιώνουν μόνα τους, όπως τερατσιές και άλλα ιθαγενή . 

Υ.Γ.
Απο το 2016 που έβγαλε άδειες το Κ.Σ.Χλώρακας το κτίριο του Σνάκ Μπάρ ειναι ακριβώς το ίδιο μέχρι σήμερα και καλύπτει ακριβώς το ίδιο εμβαδόν. Οι δε κατασκεύες του ειναι λυόμενες οπως προβλέπεται. Το πάρκο ειναι επισκέψιμο και συντηρημένο, τα δένδρα μεγάλωσαν, τα γρασίδια ειναι πράσινα, ειναι προσβάσιμο για Αμέα, στο παιδότοπο εχει παιχνίδια για Αμέα και για ολα τα παιδιά, οι δημόσιες τουαλεττες λειτουργούν. Το πάρκο φιλοξενεί καθημερινά αρκετό κόσμο και οταν ειναι κλειστό και οταν ειναι ανοικτό το Σνάκ-Μπάρ. Επομένως προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις