29 Μαρτίου 2015

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ











Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΛΩΡΑΚΑΣ,
ΕΛΛΗ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ









Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας ιδρύθηκε το 1990 με πρόεδρο τον Μάριο Νεοκλέους και άλλα μέλη που δραστηριοποιήθηκαν κατά καιρούς και συμμετείχαν σε πολλές εκδηλώσεις. Μετά από αρκετά χρόνια ωφέλιμων δραστηριοτήτων, ο όμιλος περιήλθε σε αδράνεια ένεκα αντικειμενικών δυσκολιών.
Φέτος σε μια προσπάθεια κάποιων νέων προοδευτικών ανθρώπων που έχουν την όρεξη της προσφοράς, με ενέργειες τους και με τη βοήθεια του πρώην πρόεδρου Μάριου Νεοκλέους, βοήθησαν στην επαναδραστηριοποίηση του ομίλου με νέο διοικητικό συμβούλιο. Στόχος τους είναι η προαγωγή και προστασία της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς και η δημιουργία πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ενδιαφερόντων στην κοινότητα.
Κάποιες ενδεικτικές δραστηριότητες που ήδη έχουν γίνει ή που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως το Κοινοτικό Συμβούλιο και άλλοι, είναι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, η δημιουργία  ντοκιμαντέρ που να προβάλλει τη ζωή και το έργο των κατοίκων της Χλώρακας όπως ήταν από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα, μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Κυριακού Πελαγία, θεατρική παράσταση και συμμετοχή σε δεντροφύτευση στο χωριό.
Ο όμιλος σε μια πρώτη εκδήλωση γνωριμίας με τους κατοίκους της Χλώρακας επ ευκαιρία της γιορτής των τριών Ιεραρχών, οργάνωσε μια μικρή γιορτή για τα γράμματα με ομιλίες, σκιτσάκια, και ποιήματα.
«Όμως, δεν θα μπορούσαμε να μη θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους δασκάλους της Χλώρακας που αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στα γράμματα και τώρα έχουν αφυπηρετήσει», μας δήλωσε η πρόεδρος του νέου Πολιτιστικού Ομίλου Έλλη Χατζήκυριακου. Και πράγματι σε μια σεμνή τελετή τιμήθηκαν με πλακέτες οι εν ζωή διδάσκαλοι της Χλώρακας, οι οποίοι πολύ συγκινήθηκαν και ευχαριστήθηκαν όπως δηλώσαν στην εφημερίδα μας οι ίδιοι.

Τη νέα επιτροπή του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας αποτελούν οι,

Πρόεδρος: Έλλη Χατζήκυριακου, Αντιπρόεδρος: Πάμπος Χαραλάμπους, Γραμματέας: Δήμητρα Χριστοδούλου, Βοηθός Γραμματέα: Μαρία Αντωνίου, Ταμίας: Μαρία Χαριλάου, Βοηθός Ταμία: Μυρούλα Χριστοφή-Ιωάννου, Μέλη: Γιώργος Γεωργίου, και Ευστάθιος Ευσταθίου.
Υ.Γ.
Εκτός της επιτροπής, στις συνεδριάσεις συμμετέχουν και άλλα μέλη του ομίλου.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΙΟΛΑΡΗ: ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 17:00 μμ. μη χάσετε από το ΡΙΚ 3 την εκπομπή ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ... με την εξαίρετη παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Αθηνά Βιολάρη και φιλοξενούμενο τον συγγραφέα Χριστάκη Ταπακούδη σε μια συζήτηση-παρουσίαση του Β΄ τόμου του βιβλίου του συγγραφέως ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το έργο του που αφόρα τον αγώνα της ΕΟΚΑ, και θα ακολουθήσει συζήτηση που αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς είναι γνωστό πόσο καλά με το λόγο της η έμπειρη παρουσιάστρια ξέρει να συντονίζει.

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΜΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΖΙΝΑ

Φέτος συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από τη μάχη του Ελληνικού Εθνικού Στρατού επί των κομμουνιστών (Συμμοριτών) στα πεδία των μαχών στο Γράμμο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στη Χλώρακα τιμήθηκε η μνήμη του ηρωικώς πεσόντος στη μάχη αυτή, του εκ Χλώρακας ανθυπολοχαγού, Γεώργιου Αζίνα.

Ήταν μια εκδήλωση μνήμης που οργάνωσε η τοπική ΔΗΣΥ Χλώρακας σε συνεργασία με τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Του μνημόσυνου παρέστει ο επίσκοπος Αρσινόης και τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κωστάκης Κωνσταντίνου και Ευθύμιος Δίπλαρος.
Στον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε ο επίσημος προσκεκλημένος Ευθύμιος Δίπλαρος, τόνισε πως σήμερα πρέπει να ξεχάσουμε την Εθνική διχόνοια και ενωμένοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας για να επανενώσουμε την πατρίδα μας.

Ως υστερόγραφο, να αναφέρουμε πως η Ελληνική πολιτεία κατάργησε τα Εθνικά μνημόσυνα προς τιμήν των πεσόντων Εθνικών αγωνιστών, ως γιορτές μίσους και διχασμού. Για αυτή την ενέργεια όμως, οι Εθνικοί αγωνιστές δηλώνουν δυσαρεστημένοι, καθώς η Ελληνική πολιτεία δεν έπραξε το ίδιο και για τα μνημόσυνα που είναι υπό την αιγίδα του ΚΚΕ, παρα μόνο  η ΝΔ και ο πρωθυπουργός Σαμαράς άλλαξαν τους όρους "Συμμορίτες" σε "Δημοκρατικό Στρατό" και "Συμμοριτοπόλεμο" σε "Εμφύλιο";