1 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΟΥΣΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΠΑΦΙΟΣ (Χρίστος Αχιλλέως Πάφιος)

Ο Χρίστος Αχιλλέως Πάφιος είναι εγγονός του διάσημου Χλωρακιώτη καραγγιοζοπαίχτη, Χριστόδουλου Πάφιου. Εχοντας λοιπόν, κληρονομησει την καλλιτεχνική του φλέβα, εδώ και δύο χρόνια ίδρυσε το  «Μουσείο - Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος»  για να προβάλει το θέατρο Σκιών ως μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γι' αυτό και δραστηριοποιείται στο χώρο παραστάσεων Καραγκιόζη, εκθέσεων ζωγραφικής και κατασκευής φιγούρας, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση των αείμνηστων παππού και πατέρα του.
Θέλοντας να συνεχίσει την παράδοση των προγονών του, και μεγαλωμένος μέσα στο μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών, κατάφερε εδώ και δύο χρόνια να δημιουργήσει μουσείο με δικά του έξοδα  και να συνεχίσει την παράδοση δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό. Το δραματολόγιό του αποτελείται τόσο από παραδοσιακά έργα του Θεάτρου Σκιών όσο και απο σύγχρονα δικής του έμπνευσης που αφορούν την κυπριακή επικαιρότητα. Οι παραστάσεις του συνοδεύονται πάντα από μουσική και τραγούδια.
Παραστάσεις του έχουν ήδη τιμηθεί με την εμπιστοσύνη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (το οποίο προσέφερε παλαιότερα την οικονομική του στήριξη), Δήμοι και Κοινότητες που τις χρηματοδότησαν και τις φιλοξένησαν, το τηλεοπτικό κανάλι FRED  TV πριν χρόνια τις προέβαλε σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης φιγούρες της οικογενείας κοσμούν δημόσιες (Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου -Λευκωσία-, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Ι. Παπαντωνίου Ναύπλιο) και ιδιωτικές συλλογές. Επιπρόσθετα μέσα στη φετινή χρονιά το Μουσείο-Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών προβλήθηκε μέσω των καναλιών ALPHA και ΡΙΚ 1. Το Μουσείο-Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος πραγματοποίησε παραστάσεις σε πολλές κοινότητες και δήμους όχι μόνο αυτή την χρονιά αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, συμμετείχε επιπλέον σε διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που έγιναν προς τιμήν των αποδήμων μας.
Στόχος του καλλιτεχνη, να ανεβασει ψηλά το Θέατρο Σκιών, τόσο ως σημαντικό ελληνικό και κυπριακό παραδοσιακό θέαμα, όσο και ως εξαιρετικό είδος τέχνης και τεχνικής.


Χρίστος Αχιλλέως Πάφιος:
Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε ψηλά το Θέατρο Σκιών, τόσο σαν σημαντικό ελληνικό και κυπριακό παραδοσιακό θέαμα, όσο και σαν εξαιρετικό είδος τέχνης και τεχνικής.
Παραστάσεις ~ Διαλέξεις ~ Εκθέσεις ~ Εργαστήρια ~ Κατασκευή φιγούρων
Στην προσπάθεια μας για προβολή και προώθηση του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας, σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία του «Μουσείου - Εργαστηρίου Θεάτρου Σκιών Πάφιος». Στο Μουσείο, εκθέτονται φιγούρες, σκηνικά και οικογενειακά κειμήλια που αποδεικνύουν την επιβίωση της λαϊκής τέχνης του Κυπριακού Θεάτρου Σκιών Καραγκιόζη. Επιπλέον, εκεί βρίσκεται το εργαστήρι κατασκευής φιγούρων. Το μουσείο είναι ανοικτό για ξενάγηση και γνωριμία με τους ήρωες του Θεάτρου Σκιών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας μπορείτε να μάθετε πως κατασκευάζονται οι φιγούρες και να μπείτε στο ρόλο του «Καραγκιοζοπαίκτη» ανεβαίνοντας στην σκηνή.

ΜΟΥΣΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΠΑΦΙΟΣ
matestlab@hotmail.com
www.theatroskionpafios.com
Ακταίωνος 12, Τ.Τ 1040 Παλ/σσα, Λευκωσία

Δίνονται παραστάσεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, και σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Για παραγγελίες φιγούρων , επισκέψεις και παραστάσεις παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με τον κ. Χρίστο Α. Πάφιο 99-640611.

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κατόπιν που έλαβα επιστολή από τον συγχωριανό μας δικηγόρο  Ανδρέα Ανδρέου ο οποιος ενήργησε εκ μέρους των ξενοδοχείων Άγιος Γεώργιος, ανασκευάζω το δημοσίευμα μου και το γράφω ως εξής, ώστε να είμαι νομικά κατοχυρωμένος, αφού για τα ακάθαρτα αυτά νερά στα οποία αναφέρωμαι στο δημοσίευμα μου, έχουν πάρει εξώδικο από το τμήμα περιβάλλοντος (απόδειξη περί της παρανομίας των). Επίσης για τα πράσινα και ακάθαρτα νερά, επικαλούμαι τη μαρτυρία του Βουλευτή Πάφου κ. Πιττοκοπίτη ο όποιος αμέσως έδειξε ενδιαφέρον και έσπευσε επί τόπου:

Για την ακάθαρτη θάλασσα της Αλικής μήπως φέρει ευθύνη και ο κοινοτάρχης;
Από το ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος, διοχετεύονται στη θάλασσα τεράστιες ποσότητες ακάθαρτων νερών και υγρών αποβλήτων με αποτέλεσμα η θάλασσα να μολύνεται και οι κολυμβητές να παραπονούνται ότι βγάζουν τσούνες.
Δίπλα από τη στήλη της ΕΟΚΑ προς τη μεριά της Πάφου, αν κάποιος κοιτάξει θα δει την παραλία να είναι πράσινη και οι λακκούβες γεμάτες ακάθαρτα νερά, καθώς εκεί από αγωγό του ξενοδοχείου διοχετεύονται τεράστιες ποσότητες ακάθαρτων νερών μέσα στη θάλασσα.
Το μέγα πρόβλημα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που συμβαίνει, έγκειται στο ότι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είναι Χλωρακιώτες, που όχι μόνον δεν εμποδίζουν να συμβαίνει αυτό το αίσχος, αλλά ίσως να είναι οι ίδιοι που το κάνουν, αφού καλά γνωρίζουμε πως υπεύθυνη θέση στο ξενοδοχείο έχει ο κοινοτάρχης Χλώρακας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Κύριο Κυριάκο Ταπακούδη
Ιδιοκτήτης, Εκδότης, συγγραφέας
Συντάκτης της Εφημερίδας της Χλώρακας

Κύριε,
ΘΕΜΑ: ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΔΗΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (26/08/2016) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (27/Ο8/2016

Έχω οδηγίες από τους πελάτες μου ST. GEORGE HOTEL ENTERPRISES να αναφερθώ στα πιο πάνω αναληθή και δυσφημιστικά δημοσιεύματα όσον αφορά το ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος και περαιτέρω να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:
1.     Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει βιολογικό σύστημα Κάι όλα τα λύματα διοχετεύονται στο αποχετευτικό σύστημα Πάφου (ΣΑΠΑ).
2.     Ο συγκεκριμένος αγωγός είναι για όμβρια ύδατα και καμία σχέση δεν έχει με λύματα.
3.     Είναι αδιανόητο και χωρίς λογική ο ισχυρισμός σας ότι το ξενοδοχείο μολύνει το θαλάσσιο χώρο όπου οι πελάτες του κολυμπούν δήθεν γι να εκδιώξει τους ντόπιους λουόμενους.
4.     Είναι γνωστές οι προσωπικές σου αντιδικίες με το κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας
και με τον κοινοτάρχη κύριο Κλεόβουλο Παπακώστα ο οποίος τυγχάνει να είναι και υπάλληλος του ξενοδοχείου, όμως σε καμία περίπτωση οι πελάτες μου δεν θα επιτρέψουν οι προσωπικές διαφορές σας να πλήξουν τη φήμη, πελατεία και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ξενοδοχείου.
Ως εκ τούτου έχω οδηγία από τους πελάτες μου να σας καλέσω εξώδικα όπως εντός 7 ημερών από τη λήψη της παρούσας επιστολής αποσύρεις τα πιο πάνω δυσφημιστικά διαφορετικά δεν θα έχουν άλλη επιλογή από του να λάβουν εναντίον σου όλα τα ενδεικνυόμενα δικαστικά μέτρα για να προστατεύσουν τη φήμη και πελατεία τους από τα δυσφημιστικά ας δημοσιεύματα τα οποία πλήττουν ανεπανόρθωτα το ξενοδοχείο και οποιεσδήποτε  απώλειες και ή ζημιές δημιουργηθούν ένεκα αυτών θα απαιτηθούν από εσάς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ