13 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ;

Ο Ανδρέας Πέτρου που κατηγορείται ότι απείλησε τον Σάββα Βέργα, είναι κατά τεκμήριον δεδηλωμένος και της πάση γνωστός, ως ένας απλοϊκός φιλήσυχος και νομοταγής πολίτης. Νομίζω είναι ντροπή της δικαιοσύνης αν ατεκμηρίοτα παγιδεύει κάποιον αθώο ίσως για να έχει δικαιολογία να τηρήσει κάποια συμφωνία με τον Σάββα Βέργα ως αντάλλαγμα την ομολογία του.


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΓΡΑΨΕ:
Θα δηλητηρίαζαν τον Σάββα Βέργα.
Ο ύποπτος φέρεται να απείλησε τον τέως δήμαρχο Πάφου να μην μαρτυρήσει στο δικαστήριο εναντίον του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σιαηλή.

O τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, φέρεται να δέχθηκε απειλές ότι θα τον δηλητη- ρίαζαν στις φυλακές αν μαρτυρούσε στο δικαστήριο εναντίον του δημοτικού σύμ βουλου Πάφου Γιώργου Σι-αηλή, κατηγορούμενου στην υπόθεση ΣΑΠΑ. Συγκεκρι μένα, ο Ανδρέας Πέτρου από τη Χλώρακα, φέρεται να απείλησε τον Βέργα ότι αν μαρτυρούσε στο δικαστήριο, όταν θα βρισκόταν στη φυλακή, θα του έβαζαν χάπια στο φαγητό του και δεν θα ξυπνούσε ξανά. Αυτός ήταν ο λόγος που ο τέως δήμαρχος Πάφου αποφασίστηκε από τη Γενική Εισαγγελία, να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και για τον σκοπό αυτό κρατείται εκτός Κεντρικών Φυλακών. Το περιστατικό της διατύπωσης της απειλής, σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει πριν ενάμιση περίπου μήνα ο Σάββας Βέργας, έγινε στην Πάφο. Η καταγγελία Βέργα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο η Αστυνομία είχε διερευνήσει την υπόθεση προχωρώντας τότε στη σύλληψη και ανάκριση του Πέτρου. Τελικά ο φάκελος της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να καταχωρηθεί τις επόμενες μέρες στο δικαστήριο με κατηγορούμενο τον Ανδρέα Πέτρου.