6 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


Άγιοι άνθρωποι επίστευαν πως ενώ το σώμα αποθνήσκει, η ψυχή και η προσωπικότητα του αποθανόντος μεταφέρονται σε μια άλλη διάσταση μένοντας ζώντα όπως και προηγουμένως. Και ενώ οι ζωντανοί θρηνούν και οδύρονται για τους κεκοιμημένους, για εκείνους τα πράγματα είναι αλλιώς, είναι καλύτερα.
Για την μνήμη λοιπόν, στο σαρανταήμερο του αποθανόντος, ψάλλεται επιμνημόσυνη δέηση. Τα μνημόσυνα είναι πανάρχαιο έθιμο. Στις μέρες μας η παράδοση της Εκκλησίας μας έχει τα κόλλυβα, με κύρια συστατικά βρασμένο σιτάρι, που όταν τα τρώμε το σιτάρι συμβολίζει το θάνατο, την ταφή και την ανάσταση των σωμάτων. Ο νεκρός θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη και θα αναστηθεί πάλι με τη δύναμη του Θεού, κατά την κοινή Ανάσταση, με άφθαρτο πλέον σώμα σαν το σιτάρι.
Αυτή την Κυριακή 10 Ιουνίου στην εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στην Χλώρακα θα γίνει 40 ήμερο μνημόσυνο κατά το οποίο οι τεθλιμμένοι συγγενείς του Χριστάκη Φουαρτά θα προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου τους.
Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια και λοιποί συγγενείς, καλούν όσους τιμούν την μνήμη του, να τον μνημονεύσουν ώστε οι προσευχές όλων ενωμένες να δεηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Σε ανακοίνωση τους,
ευχαριστούν θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία, κατέθεσαν στεφάνια, έκαναν εισφορές και με οποιονδήποτε τρόπο συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος της οικογένειας.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ


Μετά τον υπόγειο πόλεμο και τις μεγάλες παρατυπίες όσον αφορά τους εκλέκτορες εκ μέρους του αναπληρωτή Επαρχιακού, όπως ο Λάκης Χριστοδούλου καταγγέλλει, και μη λαμβάνοντας  απαντήσεις από τα ανώτερα δώματα του ΔΗΣΥ για τις καταγγελίες του, αποφάσισε και απόσυρε την υποψηφιότητα του σε μια προσπάθεια να μην διασυρτει και εξευτελιστεί το όνομα του από μια τροχοδρομημένη εκ των προτέρων ενδοκομματική εκλογική  αναμέτρηση η οποία είναι ολοφάνερο πώς τροχοδρομήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.
Αυτές οι κακές εξελίξεις, δείχνουν καθαρά ότι το μεγάλο κόμμα του ΔΗΣΥ ακολουθεί Σταλινικές νοοτροπίες, δήλωσε, και είναι νέοι δικτατορικοί δρόμοι που ανοίγονται στο κόμμα οι οποίοι μετά παρέλευση κάποιου χρόνου, και ιδίως όταν το κόμμα παύσει να είναι εξουσία, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση, ίσως σε χειρότερη μορφή από ότι έπαθε το ΑΚΕΛ ακριβώς ένεκα των νοοτροπιών του αποκλεισμού της αντίθετης άποψης.