8 Μαρτίου 2019

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Α. Αρτέμης σε Αθήνα και Κύπρο


Ο συνθέτης και ερμηνευτής Ανδρέας Α. Αρτέμης, με 30χρονη διαδρομή ως συνθέτης, με πολλές παραστάσεις εντός κι εκτός Κύπρου και με 21 προσωπικούς ψηφιακούς δίσκους, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, αρχίζοντας από την Αθήνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επίσημη πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές κι ευνοϊκά σχόλια στους καλλιτεχνικούς κύκλους των Αθηνών.
Ένα από τα πιο βασικά μοτίβα της ελεγειακήςποίησης, είναι, προστίθεται στην ανακοίνωση, η «Μilitia Αmoris», η περιγραφή, δηλαδή, της θητείας στον έρωτα, με την έννοια της πειθαρχίας, πίστης κι αφοσίωσης.
Πρόκειται, όπως αναφέρεται για μια «ειδική» περίπτωση «ερωτικού τύπου» βίου, πάθους, σαγήνης ντυμένα όλα με τη μαγεία της μουσικής, ποίησης κι ερμηνείας υπό την διεύθυνση του συνθέτη.
Τα τραγούδια του συνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη ερμηνεύουν: Jacqueline Anna Crickitt, Ελένη Ευσταθίου και Κική Μανώλη.
Η επόμενη παράσταση θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου στον πολυχώρο Λόγου και Τέχνης «Ροές» στη Λευκωσία, ενώ στις 30 Μαρτίου ολοκληρώνεται κύκλος στην Πάφο, στην «Μπουάτ Ορφέας» στη Χλώρακα.

Η ΑΝΕΠΕΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Όλως τυχαία χθες, ανακάλυψα πως ήμουν μπλοκαρισμένος  από την σελίδα του Facebook του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας. Από εχτές προσπαθώντας  να σκεφτώ ένα λόγο γιατί οι διαχειριστές προέβηκαν σε τέτοια ενέργεια, και σε επικοινωνία μου με τον Κοινοτάρχη το πρόβλημα δεν λύθηκε, κατέληξα στο συμπέρασμα πως εσκεμμένα ένας εκ των διαχειριστών της σελίδας και εν γνώση του Κοινοτάρχη (εφ όσον ο ίδιος δεν προέβη σε διορθωτική πράξη μετά την επικοινωνία μας) με μπλόκαρε ώστε να μην διαβάζω όσα δημοσιεύουν θέλοντας  μάλλον να με τιμωρήσουν για τα όσα κάποτε και σπάνια δημοσιεύω στην εφημερίδα της Χλώρακας και τα οποία αφορούν την Κοινότητα της Χλώρακας, τα οποία ίσως  κατά την παιδική  τους αφέλεια τους εκθέτουν, ή ακόμα νομίζοντας πώς η κοινότητα τους έγινε κοτσάνι και πώς μπορούν να πράττουν κατά το δοκούν.
Κατά τη γνώμη μου, η πράξη αυτή εμπεριέχει στοιχεία μικρότητας και αυτός που το έπραξε συμπεριφέρθηκε ως μικρό πεισματάρικο και αππωμένο παιδί. Διότι η σελίδα αυτή στο facebook δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαφήμιση του εαυτού τους, οπότε η διαγραφή μου έγινε απερίσκεπτα και αψυχολόγητα χωρίς να τους αποκομίζει κάποιο κέρδος, παρα μόνον αφήνει εκτεθιμένους τους ίδιους.
Το ζήτημα που γεννιέται αν και μικρό, μπορεί εξ ίσου να θεωρηθεί μεγάλο καθώς δείχνει ότι αυτοί που τάχθηκαν από το λαό της Χλώρακας να κουμαντάρουν τις τύχες των κατοίκων και τα εκατομμύρια εσόδων και εξόδων του οργανισμού, συμπεριφέρονται τοιουτοτρόπως, και καταφεύγουν σε τρόπους ίδιους που χρησιμοποιούν άνθρωποι χαμηλής νοημοσύνης.
Θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς το facebook το διέπουν νόμοι και πώς δεν μπορεί κάποιος στο όνομα οποιουδήποτε κοινωφελούς οργανισμού να διαχειρίζεται οποιαδήποτε σελίδα κατά το δοκούν και εις βάρος άλλων.
Γι αυτό λοιπόν, περιμένω μια εξήγηση από τους άρχοντες του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας για το ποιος ευθύνεται, καθώς και από τον Κοινοτάρχη γιατί δεν προέβηκε σε διορθωτική κίνηση.

Υ.Γ. Πολλοί ελπίσαμε στο σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας, πώς πλέον αφού ανέλαβαν άνθρωποι νέοι με καινούργιες και σύγχρονες ιδέες, θα έδιναν μια νέα πνοή αλλαγής και καινοτόμου πορείας στα της διοίκησης και της αντιμετώπισης του κάθε πολίτη. Ας προσπαθήσουν λοιπόν να μας το αποδείξουν καθώς μας το έχουν υποσχεθεί, και άς μην προβαίνουν σε μικρές πράξεις που δεν τους τιμούν

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ