24 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΑΝΙΕΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 Μου είχαν επισημάνει πολλοί ψηφοφόροι κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη τετραμελούς εκκλησιαστικής επιτροπής Χλώρακας, ότι υπέβοσκε στο παρασκήνιο μία ανίερη συμμαχία μεταξύ Ακελικών Χλώρακας με εμπνευστή και διαμεσολαβητή τον ιερέα και την οικογένεια του, για την εκλογή ακροδεξιού σχηματισμού που πρόσκειται στον ιερέα, με εκατέρωθεν ανταλλάγματα που αφορούν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εάν και εφόσον δεύτερος είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.
Στόχος των Ακελικών όπως καταλαβαίνουμε ήταν το κομματικό συμφέρον, καθώς και η διασπορά ζιζανίων ανάμεσα στους πιστούς, αφού ξέρουμε τη στάση αυτού του κόμματος έναντι της εκκλησίας. Με στόχο να διαβρώσουν τις Χριστιανικές και εθνικές σκέψεις και την εμπέδωση μιάς άλλης συνείδησης στους νέους και στην κοινωνία, μιάς συνείδησης αποκομμένης από την Ορθόδοξη παράδοση, συνήψαν αυτή την ανίερη συμμαχία που θα επέφερε όπως και έγινε, πλήγμα στην αγάπη των πιστών προς την εκκλησία .
Στόχος όμως του ιερέως Χλώρακας που θα έπρεπε να είναι η συμβολή του στη σύμπνοια του εκκλησιάσματος και όχι στη διάσπαση του, ήταν η εγκάθετη τοποθέτηση δικών του ανθρώπων, με σκοπό να εξυπηρετούν τα μικρά δικά του συμφέροντα. Αυτός και η ομάδα του με μια Βυζαντινή μηχανορραφία που εντέχνως εφάρμοσαν χρησιμοποιώντας το μένος των Ακελικών εναντίον των δεξιών, τους χρησιμοποίησαν για να εφαρμόσουν τα σχέδια τους. Η επιτυχία τους ήταν πλήρης, όπως και ο σκανδαλισμός των πιστών επίσης.
Για την ώρα, δεν θα πω περισσότερα, θα περιμένω την αντίδραση του Δεσπότη για διωρθοτικες κινήσεις, θέτω όμως το ερώτημα: Που πάει αυτός ο τόπος όταν οι ιερείς που θα έπρεπε να είναι πρότυπα, πέφτουν χαμηλά χρησιμοποιώντας ευτελείς και ανωρθόδοξους τρόπους για ίδιον όφελος με αποτέλεσμα να σκανδαλίζουν τους πιστούς;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ