20 Οκτωβρίου 2018

ΜΠΟΥΑΤ ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ


Η μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ επαναλειτουργεί όπως σε παλαιότερα πρότυπα, όπου ένα ή δύο όργανα με απλότητα έπαιζαν μουσική, και έντεχνοι καλλιτέχνες υμνούσαν ποιοτικά τραγούδια μεγάλων μουσουργών και τραγουδιστών.
Τους δύσκολους σημερινούς καιρούς κατά τους οποίους διέρχεται η Ελληνική μουσική καθώς έχει αλλοτριωθεί από τους επιτήδειους εμπόρους του κέρδους τους εκμισθωμένους από ξένα αντεθνικά κέντρα, στη μπουάτ «Ορφέας», κάποιοι καλοί μουσικοί εκ των ελαχίστων που έχουν εναπομείνει, με τόλμη επιχειρούν να ρίξουν τα φράγματα που εντέχνως έχουν στηθεί ανυπέρβλητα στους δρόμους της καλής μουσικής.
Στον «Ορφέα» στη Χλώρακα λοιπόν, από αυτή την εβδομάδα ξεκινά μια δύσκολη προσπάθεια, ένα δύσκολο έργο, να αναβιώσει τις καλές εποχές των μπουάτ. Να επιχειρήσει ένα συναπάντημα μουσικής κουλτούρας που θα μετατρέψει το χώρο σε τόπο σύναξης και μυσταγωγίας όπου οι πελάτες θα ενώνουν τις φωνές τους με τους καλλιτέχνες και θα σιγοτραγουδούν αποβάλλοντας όσα τους κατατρώγουν τη σκέψη, ηρεμώντας το πνεύμα τους και αγαλλιάζοντας τη ψυχή τους. 
Οι Μουσικοί και οι τραγουδοποιοί μαζί, θα επιδιώξουν να επαναφέρουν τις δόξες τις λαμπρές μιας εποχής που έχει παρέλθει, θα προσπαθήσουν να θυμίσουν στους παλιούς, και να γνωρίσουν στους νέους, μια μουσική που σχεδόν ξεχάστηκε, καθώς τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι διάφοροι χώροι διασκέδασης, αλλά και η μόδα, παρασέρνουν τους πελάτες σε ένα καινούργιο είδος ακουσμάτων που σκοπό δεν έχει να ηρεμήσει το νου, αλλά να τον εξάψει.
Δύσκολο είναι το έργο, αλλά μια προσπάθεια αξίζει τον κόπο να γίνει, γι αυτό στη μπουάτ «Ορφέας» με ισχυρή θέληση, οι συντελεστές θα το προσπαθήσουν.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ