30 Αυγούστου 2016

Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ…(η συνέχεια)

Μετά τη δημοσίευση στο Φιλελεύθερο της καταγγελίας μας για τη ρύπανση της θάλασσας της Αλικής στη Χλώρακα, παρατηρήθηκε μεγάλη κοινοποίηση διαφόρων παραγόντων κυβερνητικών και μή, καθώς αναστάτωση και μεγάλος σάλος προκλήθηκε σ αυτούς και στους πολίτες ένεκα της προκλητικής αυτής συμπεριφοράς κάποιων ξενοδόχων. Αμέσως την μεθεπομένη της δημοσίευσης, ενδιαφέρον επέδειξε ο Υπουργός και η Έπαρχος, καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Θεοπέμπτου και Πιττοκοπίτης. Ο πρώτος απέστειλε αντιπρόσωπο να επιληφθεί του ζητήματος, ενώ ο δεύτερος έσπευσε ο ίδιος επί τόπου όπου και υπό τη ξενάγηση μας, διαπίστωσε την αλήθεια, αφού με θράσος κάποιοι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου μας έστειλαν μήνυμα ότι θα μας μηνύσουν.

Ο βουλευτής Πάμπος Πιττοκοπίτης διήλθε όλης της παραλίας μήκους έξι χιλιόμετρων, και διαπίστωσε όλες τις παρανομίες και επεμβάσεις επί των παραλίων της Χλώρακας από τους διάφορους ξενοδόχους και επιχειρηματίες ανάπτυξης της γης, οι οποίοι έχουν κλείσει με συρματοπλέγματα και πέτρες σχεδόν όλες τις προσβάσεις . Φωτογράφησε όσα πράματα και θάματα είδε επί τόπου, και διαπιστώνοντας το μέγεθος των παρανομιών, υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει το θέμα στη βουλή το οποίο και ενέγραψε παλαιότερα ο κ. Θεοπέμπτου, καθώς και θα επισκεφθει επίσης το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας για να τους παροτρύνει να πράξουν το καθήκον τους το οποίον και παραμελούν, καθώς φανερά με την ανοχή τους και τη σιωπή τους, αφήνουν στο απυρόβλητο τους ξένους επιχειρηματίες να ασελγούν επί των παραλιών της Χλώρακας, αλλά το χειρότερο, με κάποιες αποφάσεις τους καταντούν οι ίδιοι βοηθητικοί και συνυπεύθυνοι τους.

Οφείλω όμως ευχαριστίες τις οποίες και εκφράζω δημόσια προς την εφημερίδα Φιλελεύθερος και τον δημοσιογράφο Νίκο Τόκα, για τη δημοσίευση του γεγονότος που είχε σαν αποτέλεσμα να αναταραχτούν  τα λιμνάζοντα νερά, και το όλο ζήτημα να βαίνει προς επίλυση ελπίζω.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ