4 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΦΟΥ


Η Χλώρακα είναι μια ήσυχη κοινότητα όπως και οι άλλες της Κύπρου, με σχεδόν μηδέν εγκληματικότητα και προοδευτικούς νομοταγείς πολίτες κατά το πλείστον. Ότι τον τελευταίο καιρό συνεχώς διασύρεται κυρίως από τον δήμαρχο Πάφου αλλά και κάποιους δημοσιογραφίσκους που έφτιαξαν κάποιες σελίδες στο ιντερνέτ, με σκοπό να συναφέρνουν συνεχώς τη Χλώρακα για να έχουν δημοσιότητα αφού ο δήμαρχος Πάφου την έχει αναγάγει σε τόπο εγκληματιών και ναρκομανών με τις συχνές αναφορές του καθώς κόλλησε η βελόνα στο γραμμόφωνο, είναι μια αδικία για τον τόπο που συνεχώς τον διασύρουν μέσω των ΜΜΕ.
Όσα λέγουν και γράφουν, είναι παντελώς αβάσιμα. Απλά επειδή οι κάτοικοι της Χλώρακας είναι χαμηλών τόνων και δεν αντιδρούν, βρήκαν την ευκαιρία οι επιτήδειοι να την κατηγορούν ψευδώς ώστε να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας για δική τους προβολή.
Τις προάλλες όταν στη περιοχή Τάφοι των Βασιλέων που ανήκει στην πάλη της Πάφου πνιγόταν συχνά κόσμος ένεκα των θαλάσσιων ρευμάτων, οι άρχοντες της πόλεως έλεγαν στα ΜΜΕ πως οι πνιγμοί συνέβαιναν στη Χλώρακα.
Για ότι συμβεί στη Χλώρακα ακόμα και ένα σκουντούφλημα, οι επιτήδειοι θα το δημοσιεύσουν. Τώρα, ο δήμαρχος της Πάφου άλλο να κάνει ίσως δεν έχει, και ασχολείται συνεχώς με τη Χλώρακα.
Ναι, συμβαίνουν κάποια μικρά γεγονότα και ασήμαντες παρανομίες όπως παντού σε όλη την Κύπρο αλλά που η αστυνομία ελέγχει απόλυτα, όμως ο δήμαρχος βάλθηκε να κακολογεί συνεχώς τη Χλώρακα, σε σημείο που έπαυσαν από φόβο οι επισκέπτες να θέλουν να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν διαμερίσματα και καταστήματα στη Χλώρακα, που λιγόστεψαν οι τουρίστες στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια άδειασαν και οι εμπορικές συναλλαγές έπεσαν στο ναδίρ.
Γι αυτό εκ μέρους των απλών πολιτών της κοινότητας θα παρακαλούσα τον δήμαρχο Πάφου να ασχολείται ολιγότερον με την κοινότητα μας, ώστε το ιστορικό χωριό από όπου ξεκίνησε ο επικός αγώνας της ΕΟΚΑ, να επανεύρει την ησυχία του και την καθημερινότητα του.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΠΠΟΧ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


                                                                           ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
                                                                                    ΟΜΙΛΟΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ
                                                                                                (Π.Π.Ο.Χ)
             ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ 
                                                     ΟΜΙΛΟΥ ΧΛΩΡΑΚΑΣ
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Καλείστε σε Γενική και  Καταστατική Συνέλευση την
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, 2018 και ώρα 6 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας στην πλατεία Χλώρακας
Θέμα της Γενικής και Καταστατικής Συνέλευσης είναι  η Έκθεση για
1.  Τα Πεπραγμένα,
2. Ελεγμένη κατάσταση λογαριασμών μαζί με έκθεση ελεγκτών,
3. Έγκριση των ανωτέρων,
4. Θέματα για συζήτηση,
5.  Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου  και
6. Η Καταστατική αλλαγή η/και τροποποιήσεις των άρθρων του καταστατικού του    Ομίλου.
Αν στην ορισθείσα μέρα και ώρα, όπως προβλέπει το άρθρο 16 του καταστατικού δεν υπάρχει απαρτία – δηλαδή τα ½ των εγγεγραμμένων Τακτικών Μελών – τότε σύμφωνα με το ίδιο άρθρο η Καταστατική Συνέλευση αναβάλλεται για την επόμενη Δευτέρα  15 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ  οπότε όσα Μέλη παρευρεθούν αποτελούν απαρτία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στις Γενικές ή / και Καταστατικές Συνελεύσεις μετέχουν τα Τακτικά Μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον ΄Ομιλο. 
-          Αρχαιρεσίες

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ:



Με το "Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου" βραβεύονται οι Κυριάκος και Χριστακης Ταπακούδης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Διεθνής Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Καφενείο των Ιδεών», προτίθεται να τιμήσει με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ανθρώπους και Οργανισμούς των Γραμμάτων και των Τεχνών, των Επιστημών, της Πολιτικής, του Αθλητισμού και κάθε Κοινωνικής Προσφοράς, μεταξύ των οποίων και τους συγγραφείς Κυριάκο και Χριστάκη Ταπακούδη από τη Χλώρακα, για την προσφορά και αξιόλογες επιτεύξεις τους στον τομέα τον οποίον επάξια υπηρετούν.
Ο Κυριάκος Ταπακούδης είναι δημοσιογράφος εκδότης της «εφημερίδας της Χλώρακας» και συγγραφέας κυρίως βιβλίων περι λαογραφίας. Ο Χριστάκης Ταπακούδης είναι ιστορικός συγγραφέας που ασχολείται με τη συγγραφή της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου από το 1955 και εντεύθεν
.
Η απονομή, η οποία και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 19:30, στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, κατά την διάρκεια μουσικής βραδιάς, στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.
Αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις προσωπικότητες που τιμήθηκαν από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών», στο παρελθόν: Γιατροί χωρίς Σύνορα, Μελίνα Μερκούρη, Μίμης Πλέσσας, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Συνοδινού, Ζακ Λάνγκ (Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας), πρίγκιπας Ιωάννης-Αρκάδιος-Λάσκαρης-Κομνηνός, Διδώ Σωτηρίου, Σύλλογος Φίλων Παιδιού με Καρκίνο «Η Ελπίς», Δέσπω Διαμαντίδου, Ελληνική Επιτροπή της Unicef, Οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Μαριάνα Βαρδινογιάννη, Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, ΑΧΕΠΑΣ Αυστραλίας, Διεθνές Πνευματικό Πρακτορείο του Γιοχάνεσμπουργκ, ΄Ελενα Λάζαρ Ρουμάνα ελληνίστρια, Παβέου Κρούπκα Πολωνός ελληνιστής, Μιράντα Μυράτ, Άννα Καλουτά, Γιάννης Σμαραγδής, Οργανισμός Επτανησιακού Θεάτρου, Τάκης Χρυσικάκος, Παύλος Ράπτης (διεθνούς φήμης βαρύτονος), Παιδικό Μουσείο Αθηνών κ.ά.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Σας προσκαλώ στην εκδήλωση με έργα μουσικής Δωματίου, που πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Παφου και του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας. Η παρουσία σας θα μου έδινε ιδιαίτερη χαρά!!!
Ανδρέας Αργυρού