15 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ

Στη Κύπρο τα περιστατικά καρκίνου αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και χάνουν τη ζωή τους ανά έτος περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι άνθρωποι που έχουν άγχος ή κατάθλιψη είναι πιθανόν να πεθάνουν πρόωρα, ενώ όσοι έχουν ήπιο άγχος ή μέτρια κατάθλιψη, δεν πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους καταδικασμένους σε πρόωρο θάνατο.
Οι έρευνες έδειξαν ότι τα ψηλά επίπεδα ψυχικού στρες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 67%, με τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο περισσότερο αυξημένο. Έχουν δείξει ότι η ψυχολογία, το στρες και το άγχος, είναι επιβαρυντικοί παράγοντες που δημιουργούν μορφές καρκίνου, ενώ αντίθετα η θετική σκέψη είναι
πολύ σημαντική για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του.
Σύμφωνα με τη ψυχολογία της υγείας σημασία έχει το πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη ζωή τους στο σύνολο της, την αξία που δίνουν στα πράγματα και πόσο σέβονται τον οργανισμό τους. Αν τρώνε σωστά, αν αθλούνται σωστά, αν έχουν άγχος, και αν κάνουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Πως μπορούν όμως να αντιμετωπίζουν τη ζωή τους σωστά και να έχουν θετική σκέψη, να μην έχουν άγχος και να τρώνε σωστά, όταν ενώ είχαν τις δουλειές τους και τα κομποδέματα τους, το κράτος για να στηρίξει τις ιδιωτικές τράπεζες που φαλίρησαν κούρεψε τις οικονομίες των καταθετών, και τις άφησε να συνεχίζουν την αναίσχυντη τοκογλυφία τους  και τις υπερχρεώσεις τους. Πώς να μην αγχώνονται όταν το ίδιο το κράτος για να σώσει την Εθνική οικονομία των τραπεζών, φόρτωσε το λαό φόρους και ασέλγησε επί του μισού πληθυσμού  οδηγώντας τους  στη πτώχευση και στην ανεργία;
Όλα αυτά έκαναν τους ανθρώπους στη Κυπρο να μην δύνανται να κοιμούνται υσηχοι, ούτε να μπορούν να ελέγξουν τα αισθήματα τους στην απραξία της ανεργίας τους, με αποτέλεσμα να στεναχωριούνται, να αγχώνονται και να αρρωσταίνουν. Να πεθαίνουν νέοι είτε από καρδιά, είτε από καρκίνο, ακόμα και από αυτοκτονίες που εν τη σοφία τους οι πολιτευτές απαγορεύουν στα ΜΜΕ να μεταδίδουν.
Αυτός ο τόπος ανά τους αιώνες πέρασε από συμπληγάδες και γνώρισε κακουχίες, πολέμους σκλαβιά και καταπίεση. Ήταν όμως δεινά που προκλήθηκαν εξ υπαιτιότητας άλλων ξένων λαών, ενώ τα τωρινά δεινά προκλήθηκαν από ανθρώπους ντόπιους Έλληνες απάτριδες και πουλημένους. Από πολιτικούς ανίδεους και μικρόψυχους που επέτρεψαν στους μεγάλους διευθυντές των τραπεζών να ασελγήσουν επί των καταθετών και των δανειοληπτών, επιφέροντας την μεγάλη οικονομική κρίση που κατάστρεψε τον τόπο.
Γι αυτό λοιπόν, για να υπάρξει ελπίδα ξανά, πρεπει οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να αλλάξουν και τίμιοι άνθρωποι να αναλάβουν τα ηνία. Χωρίς εξάρτηση από πάτρωνες, τίμια και καθαρά να ψηφίσουν νόμους υπέρ του συνόλου του λαού. Να αποτρέψουν το κράτος από το να αποκόπτει επιδόματα των πτωχών και να λειτουργεί με διακρίσεις, να βάλουν πλαφόν στους υπερβολικούς κυβερνητικούς και πολιτικούς μισθούς, και να δώσουν τοιουτοτρόπως ένα καινούργιο μήνυμα ελπίδας και καρτερίας στους απελπισμένους. Διότι αν η κατάσταση συνεχίζει η ίδια, οι πτωχοί άνεργοι και οι καταπονημένοι άποροι που παρακολουθούν τα όσα παράδοξα συμβαίνουν στη Κυπρο στεναχωριούνται, εξανίστανται, και μη μπορώντας να αντιδράσουν αγχώνονται, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ