20 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΑΝΤΕΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Σήμερα Κυριακή στην Έμπα, έλαβε χώρα συγκέντρωση όπου οι κάτοικοι της Μεσόγης και της Έμπας ενημερώθηκαν για τις παρενέργειες των αντενών κινητής τηλεφωνίας και των αντενών FG που προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Εισηγητής του θέματος ήταν ο Χρύσανθος Σαββίδης και ομιλητές εκ του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού »Ασπίδα», οι επιστήμονες Χαράλαμπος Βιολάρης και ο Ζήνωνας Μιχαηλίδης, ενώ ακολούθως οι διαμαρτυρόμενοι ακολούθησαν πορεία προς χώρους όπου είναι εγκατεστημένες αντένες της κινητής τηλεφωνίας.
Στην Έμπα υπάρχουν τρείς κεραίες και παρ όλο που το Κοινοτικό Συμβούλιο αλλά και οι κάτοικοι ζητούν επιμόνως από τους ιδιοκτήτες των υποστατικών που είναι τοποθετημένες να τις αφαιρέσουν, αυτοί για λίγα ψίχουλα χρημάτων αρνούνται να το πράξουν, όπως τόνισε ο Κοινοτάρχης Έμπας.
Στη Μεσόγη υπάρχει μια αντένα η οποία εντος χρονικού διαστήματος προκάλεσε στη γειτονιά όπου είναι εγκατεστημένη τον θάνατο 10 κατοίκων εν συγκρίσει με 2 θανάτους στο υπόλοιπο χωριό, τόνισε ο Κοινοτάρχης Μεσόγης.
Από την ανάλυση των δύο επιστημόνων,  προκύπτει θέμα μέγα και πραγματικό για την υγεία των ανθρώπων, παρ όλα αυτά, οι κρατικοί φορείς εκδίδουν τέτοιες άδειες παρ όλη την άρνηση των τοπικών αρχών.
Οι αντένες εκπέμπουν ιονίζουσα και μη ιονιζουσα ακτινοβολία, οι οποίες και οι δύο προκαλούν  βλάβη στα κύτταρα των ζώντων οργανισμών, με αποτέλεσμα την πρόκληση διαφόρων καρκίνων και άλλων ασθενειών, όπως δείχνουν χιλιάδες πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, τόνισαν με έμφαση οι δύο ομιλητές.
Παρόντες στη διαμαρτυρία, οι Ανδρέας Ευλαβής των Οικολόγων, και Ανδρέας Κυριακού του ΠΠΟΧλώρακας.