21 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Απεβίωσε πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών, ο Χαράλαμπος Κυπριανού πρώην κοινοτάρχης Χλώρακας.
Ο εκλιπών διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Χλώρακας και του ΑΚΕΛ Χλώρακας.
Υπηρέτησε την κοινότητα της Χλώρακας από τη θέση του επιτρόπου ΣΠΕ Χλώρακας, από τη θέση του προέδρου της Ένωσης συνταξιούχων Χλώρακας, και ως κοινοτάρχης από το 1984 έως το 2001.
Ήταν άνθρωπος πράος και έχαιρε καθολικής εκτίμησης, και ως εκ της θέσης του, βοήθησε πολλούς συγχωριανούς του. Ως ένδειξη αυτής της εκτίμησης, τιμήθηκε από το ΑΚΕΛ, καθώς και από την υπουργό εσωτερικών Ελένη Μαύρου.
Η κηδεία θα γίνει στην εκκλησλια της Παναγίας Χρυσοαιματούσας την Παρασκευή 22/01 στις 14:00 δαπάνη του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας.

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ:
 Όταν ένας αξιόλογος άνθρωπος φεύγει από την ζωή, συνηθίζεται να εκφωνείται επικήδειος λόγος σχετικά με την ζωή τη δράση και την προσφορά του.
Και επειδή μακαριστέ Χαράλαμπε Κυπριανού ήσουν ένας αξιόλογος άνθρωπος, σήμερα εδώ, σου  αποτίσουμε φόρο τιμής και εκτίμησης.
Έζησες μια ζωή δύσκολη στα πέτρινα χρόνια του μεσοπολέμου και του μεταπολέμου και αξιώθηκες να γίνεις ένας καθ’ όλα επιτυχημένος πολίτης αφήνοντας τη σφραγίδα σου στα κοινά του τόπου.
Έζησες τη ζωή σου με τους δικούς σου όρους. Υπηρέτησες την κοινότητα σου με πολλή αγάπη από διάφορες θέσεις αξιωμάτων που σε εξέλεξε ο λαός, και βοήθησες πολλούς, άλλους φανερά και άλλους κρυφά χωρίς να αποζητήσεις επαίνους και ευχαριστίες. Αντιμετώπισες όλους τους ανθρώπους με την ίδια καλοσύνη και αξιοπρέπεια.

Ο Χαράλαμπος Κυπριανού ήταν ένας γνήσιος Ακελιστής και έντιμος άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά δυναμικός συγχρόνως, καθώς και ευαίσθητος με πολλή καλοσύνη στην καρδιά. Ένας άνθρωπος με ηθικές αξίες και μια εντιμότητα που τον καταξίωσε και τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Απεβίωσε πλήρης ημερών, άφησε όμως δυσαναπλήρωτο κενό γιατί οι άνθρωποι τον αγαπούσαν. Ήταν εξαίρετος ψάλτης καθώς πολύ αγαπημένος πατέρας και παππούς.
Όταν νέος, το 1938 μια δύσκολη εποχή για ολόκληρη την Κύπρο όπου τα πνευματικά, οικονομικά και κοινωνικά πεπραγμένα ήταν σε βαθμό ανυπαρξίας με ελάχιστα σχολεία έως καθόλου, με ορισμένους άλλους συγχωριανούς για πρώτη φορά απ όλη την Πάφο, ίδρυσαν τον «Επιμορφωτικό Σύλλογο» με σκοπό την προώθηση των γραμμάτων, και τον οποίο μετά από λειτουργία τριών ετών όταν στις 14 του Απρίλη 1941 στη Σκαρίνου αποφασίστηκε η ίδρυση του Ανορθωτικού Κόμματος του Εργαζόμενου Λαού, τον ενέταξαν στο  ΑΚΕΛ με πρώτο γραμματέα τον ίδιο τον Χαράλαμπο Κυπριανού.
Υπηρέτησε την τοπική κοινωνία από τη θέση του επιτρόπου της ΣΠΕ, από τη θέση του προέδρου της Ένωσης συνταξιούχων Χλώρακας, και από τη θέση του κοινοτάρχη από το 1984 έως το 2001, θέσεις από τις οποίες πρόσφερε πολλά. Οι αποφάσεις του ήταν πάντα σωστές και ωφέλιμες, διότι ήταν άνθρωπος κοινωνικός και γνώστης των προβλημάτων. Προσωπικότητα ήπιων τόνων, χωρίς οργή και κακολογία για κανένα. Για το έργο του τιμήθηκε από διάφορους φορείς όπως το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας, το ΑΚΕΛ Πάφου και από την Κυβέρνηση μέσω της υπουργού Εσωτερικών Ελένης Μαύρου.
Καθώς άνθρωπος με ηθικές αρχές, αγαπούσε το Θεό, και υπηρέτησε την εκκλησία από τη θέση του αριστερού Ψάλτη για πολλές δεκαετίες.

Τώρα λοιπόν, στην ίδια εκκλησία που ο ίδιος πολύ αγάπησες Μακαριστέ Χαράλαμπε Κυπριανού, και εμείς με πολλή αγάπη σε κηδεύουμε και σε τιμούμε μετά θάνατον καθώς σου αρμόζει. Η μνήμη σου θα παραμείνει στις καρδιές μας και πάντα θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμούμε.