4 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΚ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Σημαντική έρευνα με τη συμμετοχή του Δρ. Στέφανου Παυλίδη που συνιστά ανατροπή της φιλοσοφίας για τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση του καρκίνου έχει γίνει μετά από σημαντική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το βασικό στοιχείο της έρευνας είναι η ανακάλυψη του μηχανισμού με τον οποίο ο “καρκίνος μας τρώει ζωντανούς.”
Είναι τα λόγια όσων έχουν υποφέρει από την επάρατη νόσο, μια σωστή παρατήρηση που δεν ήταν ποτέ κατανοητή. Οι έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι έχουν δίκαιο και εξηγούν τα καρκινικά κύτταρα μας τρώνε ζωντανούς με την κλοπή των θρεπτικών συστατικών από τα φυσιολογικά κύτταρα χρησιμοποιώντας το οξειδωτικό στρες, και με τη χρήση των ανακυκλούμενων θρεπτικών συστατικών να στηρίζουν τη δική τους ανάπτυξη. Επομένως αν αυτό το στρες αποτραπεί, τα καρκινικά κύτταρα θα πεθάνουν.
Η ομάδα μας μαζί με το καθηγητή Λισάντι, ανακάλυψε γενετικά στοιχεία που δείχνουν ότι η αντιοξειδωτική δράση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα για τη θεραπεία της νόσου του πνεύμονα, της ελονοσίας, ακόμη και για το κοινό κρυολόγημα μπορούν να βοηθήσουν στη πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου και να αντιστρέψουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Μερικά από τα φάρμακα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες βρίσκονται ήδη διαθέσιμα στην αγορά όπως η Ν-ακετολοκυστείνη, το οποίο χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τη γρίπη σε μικρά παιδιά στην Ιταλία. Επίσης πωλείται ως επιπρόσθετο συμπλήρωμα διατροφής στην Αμερική και στην Αγγλία.
Γι’αυτό και έχει αρχίσει το κυνήγι για την ανακάλυψη καλύτερων αντιοξειδωτικών κατά του καρκίνου αλλά και νέων διαγνωστικών τεστ τα οποία θα είναι πιο αποτελεσματικά.
Αυτή η νέα ανακάλυψη μπορεί ουσιαστικά να οδηγήσει σε αποτελεσματική αντιμετώπιση της επάρατης νόσου.