23 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πόλη της Πάφου δεν είναι κάτι που χαροποιεί κανένα συμπολίτη μας, πόσο δε το άτομο μου , που από το 2001 ηγούμαι και εκπροσωπώ τη πόλη μας. Δεν θα ήθελα , για καθαρά διαδικαστικούς αλλά και νομικούς λόγους, με την δημόσια αυτή παρέμβαση να υπεισέλθω στην ουσία των υποθέσεων, όπου είναι εμφανές πως κάποιοι προσπαθούν να με εμπλέξουν . 
Από την άλλη όμως θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου και ειδικότερα τους δημότες της πόλης μου, πως όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκα με αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης προς αυτούς, με γνώμονα πάντοτε και μόνο την προώθηση των συμφερόντων της πόλης και επαρχίας μας.
Η εμπλοκή μου στα κοινά είχε ένα και μοναδικό στόχο , να βγει ο Δήμος και η επαρχία μας από την αφάνεια και να σταματήσουν να παίζουν το ρόλο του φτωχού συγγενή και κομπάρσου στην ανάπτυξη και πρόοδο . Να μετατραπεί η Πάφος από ουραγό σε πρωτοπόρο και οι κάτοικοι της να νοιώθουν αλλά και να είναι υπερήφανοι για την πόλη και επαρχία τους.
Σήμερα μετά από ώριμη και βασανιστική σκέψη και στην προσπάθεια μου να βοηθήσω στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων αλλά και να μην δώσω την ευκαιρία στον οποιοδήποτε να αφήσει να αιωρούνται σκιές για ενδεχόμενη παρέμβαση στην όλη διερευνητική και ανακριτική πορεία , αλλά και για να μην επηρεάζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο Δήμος της Πάφου, αποφάσισα αυτόβουλα να αναστείλω την συμμετοχή μου από την λειτουργική και διοικητική διαδικασία του Δήμου.
Η απουσία από τα καθήκοντα μου θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου , μη αποκλειόμενης περαιτέρω χρονικής επέκτασης της. Την περίοδο απουσίας και μη άσκησης των καθηκόντων μου, όσο αυτή θα διαρκέσει , δεν θα λαμβάνω την αντιμισθία μου ως Δημάρχου και θα παραμείνει στα ταμεία του Δήμου για να χρησιμοποιηθεί όπως αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Θέλω να επισημάνω κάτι που τόνισα και από την πρώτη στιγμή. Είχα και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς στον τόπο μας. Η συγκεκριμένη ενέργεια και απόφαση μου, στόχο έχει να μην επηρεαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο Δήμος της Πάφου και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας για πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων, κάτι που επιθυμώ πρώτα από όλα εγώ προσωπικά αλλά είμαι σίγουρος πως το απαιτεί και η ίδια η κοινωνία μας.
Σάββας Βέργας
Δήμαρχος Πάφου

ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σήμερα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ, ο πατήρ Ανδρέας Παπακώστας θα κάμει Αγιασμό στο κατάστημα Fresh nFast το οποίον θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος της Χλώρακας Κλεόβουλος Παπακώστας. Οι ιδιοκτήτες Δήμος και Έλλη, με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχτούν όσους επισκέπτες ήθελαι τους τιμήσουν.