20 Νοεμβρίου 2023

Η ΧΛΩΡΑΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Τα συμπτώματα φθοράς και αποτελμάτωσης είναι έκδηλα τον τελευταίο καιρό σε πολλές πτυχές του κοινοτικού έργου στη Χλώρακα. Η καθαριότητα αναποτελεσματική, το οδικό δίκτυο και οι μονοδρομήσεις αναποτελεσματικές, οι θάλασσες λερωμένες και περίκλειστες χωρίς εύκολες προσβάσεις και οι σπατάλες χρημάτων σε έργα σε εκκλησιαστική γη αμέτρητα.

Με την παγίωση ενός αδιαφανούς κυκλώματος, οι κοινοτικοί άρχοντες που καταχρώνται της μικρής εξουσίας που απολαμβάνουν και με μια τάση αρχοντοχωριατισμού, από τον θρόνο τους με αλαζονεία απολαμβάνουν τη μικρή αξία την προερχόμενη εκ της ασήμαντης εξουσίας τους και με αλαζονεία ασκούν τη ενάσκηση των καθηκόντων τους με εμφανή τα συμπτώματα κόπωσης και παραίτησης. Σε μια συνεχή κατάπτωση με μυστικοπαθή συμπεριφορά και αδιαφάνεια ενασκούν τα καθήκοντα τους με μια διαβρωτική επίδραση που έχει η μακρά άσκηση της εξουσίας πάνω τους.

Με όλα αυτά αντιλαμβάνεται κανείς πως η εναλλαγή της εξουσίας λειτουργεί ως ανάσχεση της φθοράς και της διαφθοράς και δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους με όρεξη και καινούργιες ιδέες να βγάλουν τη κοινότητα από την αποτελμάτωση, ανθρώπους που να μην σύρονται από τα μεγάλα συμφέροντα, ανθρώπους που θα επιφέρουν τη διαφάνεια που εκλείπει στα κοινοτικά πεπραγμένα.

Εφόσον, λοιπόν, σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές, δίνεται η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να επιφέρουν την αλλαγή. Μια αλλαγή που θα αποτρέψει τη φθορά και τη διαφθορά καθώς όλοι καλά γνωρίζουμε πως σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο η συνεχής ενάσκηση της εξουσίας διαβρώνει τους κρατούντες.