12 Ιουλίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ALTAMIRA ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ;


Η Συνεργατική τράπεζα ανταλλάζοντας ενυπόθηκες περιουσίες για απλήρωτα δάνεια κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη, έχει αναθέσει στην εταιρεία Altamira την εκποίηση τους, πράξη παράνομη, καθώς δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των κόκκινων δανείων. Το αυτό έχει συμβεί σε τεμάχιο-καφενείο στην κεντρική πλατεία της Χλώρακας, το οποίον ανταλλάχτηκε για το ποσό των 200 χιλιάδων σχεδόν, και έχει πωληθεί στο εξευτελιστικό ποσόν των 79 χιλιάδων υπό αφανών διαδικασιών. Και ενώ ενδιαφερόταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας να το αγοράσει στην κανονική του τιμή για να δημιουργήσει λαογραφικό μουσείο, η εταιρεία Altamira επώλησε το τεμάχιο στην ΠΕΟ και σε άλλον. Είναι προφανές πώς οι μίζες καλά κρατούν, και πώς οι επιτήδειοι της διαπλοκής χωρίς αιδώ, προχωρούν σε παράνομες πράξεις για εύκολο κέρδος από μίζες και εκμετάλλευση των φτωχών πολιτών, καθώς η δικαιοσύνη αποδείχτηκε πώς είναι ανίκανη σε τέτοιες περιπτώσεις, και η κυβέρνηση και η βουλή προστατεύουν τις τράπεζες θεσπίζοντας νόμους  ώστε να προχωρούν σε εκποιήσεις με πιο γρήγορο ρυθμό.
Η περίπτωση όμως της Χλώρακας, αφορά παράνομη πράξη, καθώς το τεμάχιο δεν υπαγόταν στα κόκκινα δάνεια, αλλά ήταν περιουσία της Συνεργατικής τράπεζας καθώς προ καιρού είχαν έρθει σε συμφωνία με τους χρεώστες .
Ως εκ τούτου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας αντιδρώντας και θεωρώντας παράνομη αυτή την πράξη, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπεύθυνους, καλώντας τους να εφαρμόσουν το νόμο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή: