4 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΜΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ-ΛΙΑΣΙΔΗΣ

https://www.facebook.com/shares/view?id=10204467403977386&overlay=1&notif_t=story_reshare&notif_id=1472972118704785
Απεβίωσε πλήρης ημερών ο Μενέλαος Ιωάννου. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 15:00 στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσοαιματούσας.

http://chlorakasefimerida.blogspot.com.cy/2015/03/blog-post_7.html

ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ, ΦΕΤΟΣ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΒΛΑΣΤΗΣΟΥΝ


Το έργο των ανθρώπων πολλές φορές είναι αντί να δημιουργούν, να χαλούν. Η πρόοδος και η επιθυμία για περισσότερη ανάπτυξη, οδηγούν τους μεγάλους εμπόρους ανάπτυξης γης, να ξηλώνουν κυρίως τις παραλίες και να κτίζουν ξενοδοχεία και τουριστικές μονάδες. Ανεξέλεγκτα από τις αρμόδιες αρχές και χωρίς σεβασμό από τους ίδιους στη φύση, καταστρέφουν ότι ωραίο τις προίκισε ο Θεός.
Στα παράλια της Χλώρακας έσπειρε ο Θεός τα ομορφότερα λουλούδια, τα άνθη του γιαλού, τα κρίνα της θάλασσας. Αλλα οι μεγάλοι ντεβέλοπερς τα έχουν καταστρέψει, και τα λίγα εναπομείναντα ανθίζουν κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Φέτος δυστυχώς έχουν ακόμα λιγοστέψει περισσότερο, γι αυτό αρχές σεπτεμβρίου τώρα, ακόμα δεν έχουν ανθίσει.
Τα άνθη του γιαλού από τα ωραιότερα αγριολούλουδα της χώρας, φυτρώνουν σε λίγες παραλίες. Από τη Χλώρακα στον Ακάμα και στον Παχύαμο, και σε λίγες άλλες παραλίες απόμακρες και παρθένες όπου ανθρώπου χέρι δεν έχει πειράξει ακόμα. Το όμορφο άνθος του γιαλού, έχει ωραιότατα άσπρα μεγάλα λουλούδια που είναι πάνω στο φυτό σχεδόν όλο το καλοκαίρι.
Είναι λουλούδια σπάνια και προστατευμένα, είναι φυτά υπό παρακολούθηση και θα πρεπει όσοι άνθρωποι με ευαισθησίες  που στις μέρες μας σχεδόν έχουν λιγοστέψει, να αναλάβουν εκστρατεία  διάσωσης τους.