24 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΡΑ


Ο Νίκος Πενταράς είναι Κύπριος παιδαγωγός, συγγραφέας και ποιητής.
Ως παιδαγωγός, υπηρέτησε την εκπαίδευση της Κύπρου από τη θέση του απλού δασκάλου μέχρι τη θέση του Α' Λειτουργού Εκπαίδευσης. Σαν ποιητής και συγγραφέας, έχει εκδώσει πολλά βιβλία με ποιήματα, μυθιστορήματα και μελέτες.
Ο Νίκος Πενταράς ασχολείται επίσης με την κριτική-παρουσίαση νέων εκδόσεων, και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει εκατοντάδες νέες εκδόσεις βιβλίων ποικίλου περιεχομένου.
Ο Νίκος Πενταράς κατάγεται από τη Χλώρακα, και στις 6 Φεβρουαρίου η ώρα 19:00, η κοινότητα που τον γέννησε, θα έχει την τιμή να τον παρακολουθήσει σε μια εκδήλωση παρουσίασης νέου βιβλίου, του ομοχώριου του Χριστάκη Ταπακούδη στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Παναγίας Χρυσοαιματούσας. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που καταγράφει κυρίως τα βιώματα των κατοίκων της Χλώρακας της εποχής του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων το 1955-59. Ένα έργο τεσσάρων τόμων εκ των οποίων ο Νίκος Πενταράς θα παρουσιάσει τους πρώτους δυο, και μαζί με τον συγγραφέα θα αναλύσουν και θα μιλήσουν για πτυχές άγνωστες της εποχής εκείνης, που για πρώτη φορά καταγράφονται σε βιβλίο.
Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε αλλοτινές εποχές όπου στον πληθυσμό  κυριαρχούσε η υπέρμετρη αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα, και θα γνωρίσουν πράγματα που συνέβησαν και καταστάσεις που δημιουργήθηκαν ένεκα της δράσης και της αντίδρασης των πολιτών άλλων υποστηριχτών του αγώνος και άλλων διαφωνούντων, που δημιούργησαν μια Εθνική διαμάχη που διαχώρισε το λαό δημιουργώντας αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες που μέχρι σήμερα δυστυχώς συντηρούνται και διχάζουν τους ανθρώπους.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ