5 Νοεμβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Στη Χλώρακα λειτούργησε ένα νέο νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούν τα μικρά παιδιά των ιθαγενών και των αυτοχθόνων κατοίκων της κοινότητας.
Ο κοινοτάρχης Χλώρακας Κλεόβουλος Παπακώστας σε δηλώσεις του είπε ότι η κοινότητα απέκτησε ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο αποτελούμενο από τρεις αίθουσες με προδιαγραφές που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Επειδή, το παλιό νηπιαγωγείο που εξυπηρετεί και την γειτονική κοινότητα της Λέμπας παρουσιάζει προβλήματα ένεκα της αύξησης των μαθητών, τώρα με την ανέγερση του καινούργιου σύγχρονου κτιρίου, πολλά προβλήματα αμβλύνονται και εξυπηρετείται ολόκληρη η κοινότητα που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σε πληθυσμό.


Το καινούργιο νηπιαγωγείο κτίστηκε στην περιοχή Μέλανος σε τεμάχιο έκτασης 1.100 περίπου τετραγωνικών μέτρων που γειτνιάζει με χώρο πρασίνου και που παραχώρησε για τον σκοπό αυτό το κοινοτικό συμβούλιο. Το κόστος του έργου ανήλθε περίπου στις 300 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας. Τα εγκαίνια του θα τελέσει την Πέμπτη 6 Νοέμβριου, ο υπουργός παιδείας κ. Καδής.