16 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ.

Το Κ. Σ. Χλώρακας διοργάνωσε ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πλατεία της Κοινότητας στις 06, 07 και 08 Σεπτεμβρίου. Όλες οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και τις παρακολούθησαν  αρκετές χιλιάδες κόσμου .
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αυτών ήταν η τελετή αδελφοποίησης της κοινότητας Χλώρακας με τον Δήμο Σαλαμίνας η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Πάφου , όλοι οι Βουλευτές της επαρχίας, ο Δήμαρχος Πάφου,  η Έπαρχος Πάφου, ο Πρόεδρος την Επαρχιακής Ένωσης Κοινοτήτων, Κοινοτάρχες των διπλανών Κοινοτήτων, ο Αρχηγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας κ.ά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
·       Χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη Πάφου, εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, του Υπουργού Εσωτερικού και εκπρόσωπου του αδελφοποιημένου Δήμου Αμμοχώστου με τον Δήμο Σαλαμίνας.
·       Υπογραφή πρωτοκόλλου και όρκου αδελφοποίησης.
·        Ομιλία από τον Κοινοτάρχη Χλώρακας και τη Δήμαρχο Σαλαμίνας.Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 Μετά την τελετή αδελφοποίησης ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με  τραγούδια και  κυπριακούς και ελληνικούς χορούς.

Τόσο η Δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου Σαλαμίνας εξέφρασαν ευχαριστίες για την φιλοξενία και έφυγαν με άριστες εντυπώσεις από την Πάφο.
Η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης θα γίνει περί τα τέλη Οκτωβρίου στη Σαλαμίνα,  με τελετή που προγραμματίζεται από τον Δήμο Σαλαμίνας. 


ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΜΑΡΙΑΝΑ ΜΑΜΥΛΟΥ

Απεβίωσε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 16:00 σε ηλικία 52 ετών, η Μαριάνα Μάμυλου μετά απο μακράν αθένειαν μυοπάθειας που την ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια.
Η Μαριάνα ήταν μια γυναίκα της καθημερινότητας παντρεμένη με τρία παιδιά, που εργαζοταν ως απλή γραμματέας σε διάφορες ιδωτικές δουλειές. Ήταν καιροί δύσκολοι και οι δουλειέ περιορισμένες, παρ όλα αυτά, σταθηκε δυνατή και μεγάλωσε τα παιδιά της σε μια ξένη επαρχία, καθώς καταγόταν από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Το 1993 σε μια επίσκεψη της στην μπουάτ ΟΡΦΕΑΣ, ως θαμώνας τραγούδησε ένα τραγούδι της Βίκυ Λέανδρος στα Γαλλικά, το Απρέ Τουά. Η φωνή της ηταν καταπληκτική, οπότε προσελήφθηκε και τραγούδησε για μια συνεχή και πλέον δεκαετία στην μπουάτ, αποκτώντας αμέτρητους θαυμαστές. Τώρα με το θάνατο της, όλη η Πάφος κλαίει, καθώς νέα και ωραία εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο.

ΕΝΑ ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ:
Γλυκιά Μαριάννα, φίλη πολυαγαπημένη,
Με αβάσταχτο πόνο και στεναχώρια, μάθαμε τα κακά μαντάτα.
Έφυγες νέα και ωραία, αφήνωντας πισω σου τα πολυαγαπημένα παιδιά σου και τα μικρά εγγόνια σου.
Ήσουν αξιαγάπητη και ακέραια, ήσουν στηλοβάτης της οικογένειας σου και των φίλων σου. Ήσουν μια δυνατή γυναίκα νικήτρια της ζωής μέχρι την τελευταία στιγμή. Μόνη και με αφοσίωση δούλεψες σκληρά μία και δύο δουλειές ταυτόχρονα για να θρέψεις τα παιδιά σου.
Ανοιγες δρόμους στη ζωή, και οι άλλοι σε ακολουθούσαν.
Είχες καλοσύνη, τρυφερότητα και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους.
Η Πάφος όλη σε γνώρισε στο απόγειο της δόξας σου, όταν με τη μελωδική φωνή σου τραγούδησες στα πιο ωραία μέρη. Ήσουν μια καλλιτεχνική μορφή που με τα τραγούδια σου έκανες τους φιλόμουσους να γονατίζουν μπροστα στο μεγάλο ταλέντο σου.
Έφυγες λοιπόν αυτό το φθινοπωρινό απόγευμα, αφήνοντας όλους εμάς που είχαμε τη τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά πολύ πιο φτωχούς και απαρηγόρητους.
Καλό ταξίδι Μαριάννα, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνεργάτες και φίλοι σου.
Υ.Γ. Η Μαριάννα ήταν μια αγαπημένη φίλη, ένας υπέροχος άνθρωπος. Σε όλη τη ζωή της, εξέπεμπε μια εσωτερική δύναμη που επηρέαζε και ευεργετούσε τους γύρω της.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Θλιβερή είναι η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τα κόμματα μετά την απόλυτη οικονομική καταστροφή που έπληξε την Κυπρο καθώς κύριοι υπαίτιοι θεωρούνται οι αρχηγοί των κομμάτων που στήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και που επέτρεψαν στους κλέφτες να κατασπαράξουν τις τράπεζες και να οδηγήσουν τον τόπο στην απόλυτη καταστροφή. Γνωρίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν, θα έπρεπε τουλάχιστον να συνέλθουν και να παύσουν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Δυστηχως όμως αυτό δεν συμβαίνει, καθώς στην Κυπρο ίσως ζουν δεινόσαυροι και άγρια θηρία που δεν λαμβάνουν υπ όψη τον ανήμπορο και αδύνατο λαουτζίκο. Παρ όλες τις συγκινητικές εξαγγελίες τους για κάθαρση και για αγώνα τιμωρίας των ενόχων, κανέναν δεν πείθουν, εξ άλλου πως θα ήταν δυνατό να συμβεί όταν διαχρονικά μας αποδεικνύουν περί του αντιθέτου με το να υποστηρίζουν ακόμα και καταδικασθέντες αμφισβητώντας τοιουτοτρόπως την δικαιοσύνη; Πως μπορούν να πείσουν όταν πολλοί από όσους υποστήριξαν ή διόρησαν σε ανώτατες θέσεις και αξιώματα, εμπλέκονται σε σκάνδαλα και ατασθαλίες;
Με φανφάρες και λόγια ωραία πατριωτικά, σε κάθε προεκλογική περίοδο με τη βοήθεια των ημετέρων ΜΜΕ, βομβαρδίζουν τους πολίτες καθημερινά μέχρι που σαν άνθρωποι αδύνατοι καθώς είναι, παρασύρονται και ξανά από την αρχή κάνουν τα ίδια λάθη, ξαναψηφίζουν τους ίδιους και αυτούς. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως φταίνε αυτοί και μόνον αυτοί, αφού αντί με την ψήφο τους να ορίσουν καινούργιους πολιτικούς, οριζουν τους παλιούς. Όμως εγώ λέω πώς δεν φταίει ο απλός ψηφοφόρος, γιατί η φύση ορίζει οι λίγοι να κυβερνούν τους πολλούς, οι λίγοι να ηγούνται, και οι πολλοί να ακολουθούν και να άγωνται. Τυχεροί λοιπόν, οι λαοί που έχουν τίμιους και εμπνευσμένους ηγέτες.  
Στην Κύπρο παρακολουθούμε τους πολιτικούς να επιδίδονται σε μια συνεχή και άνευ ντροπής διαχείρηση των ψήφων των πολιτών χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψη τη θέληση τους, καθώς κατάλαβαν πώς όσο και να τους θυμώνουν, κάθε επόμενη φορά, μπορούν να τους μερώνουν.
Και στις επόμενες εκλογές, θα έρθουν χωρίς ντροπή να μας ζητήσουν να πάμε να τους ξαναψηφίσουμε. Και πολλοί θα ανταποκριθούμε, ενώ άλλοι πολλοί θα αρνηθούνε καθώς η απαξίωση της πολιτικής θα τους οδηγήσει στην αποχή. Όμως αυτό ευνοεί τους τωρινούς πολιτικούς. Διότι δεν εκλέγονται με αριθμό ψήφων, αλλά με πσοστό ψήφων.
Σε όλους αυτούς τους απόντες των εκλογικών διαδικασιών, και από το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, εγώ τους λέγω πως, πως θα πρεπει μαζικά να  πηγαίνουν στις κάλπες, και όλοι να στείλουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αλλαγής με τη ψήφο τους. Είναι καιρός πλέον να εκλεγούν τίμιοι και ανεξάρτητοι που να έχουν όρεξη για δουλειά. 
Σαν κυρίαρχος λαός οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να το κάμουν, έχουν και την υποχρέωση. Στο κάτω κάτω, ακόμα και όσοι είναι εγκλωβισμένοι στα κόμματα, ας ψηφίσουν κομματικούς, αλλά καινούργιους πολιτικούς. Ας στείλουν στα σπίτια τους όλους τους παλιούς. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουν ένα καλό μήνυμα σε όσους καταχρώνται την εξουσία τους και ασελγούν επί του λαού. Με αυτό τον τρόπο οι εκλελεγμένοι θα γνωρίζουν πως μόνο με τυφλή υπακοή στις ηγεσίες των κομμάτων, και νομοθετώντας εναντίον του λαού, δεν επανεκλέγονται 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ