28 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ

Φέτος τα Χριστούγεννα στην υφήλιο δεν θα είναι ίδια, αφού στη παραζάλη της εξουσίας οι άνθρωποι πολεμούν και σφάζονται αναμεταξύ τους, και στυγνοί έμποροι πνίγουν παιδιά και μωρά στις θάλασσες της Μεσογείου για χαρην του κέρδους.

Τα φετινά Χριστούγεννα στην Κύπρο θα έρθουν πιο ενωρίς, καθώς ο καιρός είναι καλοκαιρινός χωρίς βροχές και κρύο, μέσα σε έναν καιρό θλιμμένο και συννεφιασμένο από ανθρώπινη λύπη την προερχόμενη από τη δυσπραγία των πτωχών και των ανέργων.

Φέτος τα Χριστούγεννα στη Χλώρακα δεν θα είναι όπως παλιά, θα είναι διαφορετικά. Με λίγη μαγεία όπως στα παραμύθια, και με πολλή αγάπη στις καρδιές, οι άνθρωποι θα γιορτάσουν με πράγματα μικρά, αλλά αληθινά. Με μικρές γιορτές και μεγάλες χαρές, καθώς από αρχήν Δεκεμβρίου γενομένης, ο πρόεδρος της κοινότητας θα ανάψει τα φώτα του μεγάλου δένδρου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Σε μια βραδιά χαρούμενη, μέσα σε θρησκευτική ευλάβεια, με μουσικές από χορωδίες, καθώς και άλλες εκπλήξεις.

Στις 5 Δεκεμβρίου ώρα 17:30 να είμαστε όλοι εκεί, στην κεντρική πλατεία, για να γιορτάσουμε αδερφωμένοι και να αφήσουμε την αγάπη να μπει στις καρδιές μας. Να αγαλλιάσουμε, να αγκαλιαστούμε, να αγαπηθούμε και αδελφομένοι να ασπαστούμε.