7 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ


Ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας στην πόλη μας και της αξιοποίησης των πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας, δέχεται από πολίτες λογοτεχνικά-ποιητικά κείμενα με θέμα την Πάφο και την αγάπη των κατοίκων της για αυτήν.
Τα κείμενα μπορεί να είναι σε μορφή πεζού ή ποιήματος και, κατά προτίμηση, να μη ξεπερνούν τη μισή σελίδα ή τις τρείς στροφές.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συλλογή και αξιοποίηση κειμένων παφίων δημιουργών και, ακολούθως, η μελοποίησή τους –είτε μερικώς είτε ως σύνολο- από τον μεγάλο Ελλαδίτη μουσουργό Μίμη Πλέσσα, ο οποίος θα επιμεληθεί και θα υλοποιήσει εθελοντικά την προσπάθεια αυτή.  
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία είναι σε καθαρά εθελοντική βάση και δεν θα προκύπτουν θέματα πνευματικών ή άλλων δικαιωμάτων σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.
Για πρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Λειτουργό Δημοτικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάφου Γιάννη Άνθη στο τηλέφωνο 26822357 ή να αποστείλουν τα κείμενά τους, συνοδευόμενα από το όνομα και το τηλέφωνο του συγγραφέα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση foreign.rel@pafos.org.cy  καθώς και στο φαξ 26934762.     

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

Οι οικονομικοί καιροί που διερχόμεθα είναι δύσκολοι, και οι κάτοικοι έχουν καταστεί δυο ειδών πολίτες, των προνομιούχων με εργασία στο δημόσιο και στις τράπεζες, και των μη προνομιούχων που αμείβονται  πενιχρά έως καθόλου, καθώς και όσων δεν έχουν εργασία.
Παρ όλα αυτά, οι κρατούντες απαιτούν να εισπράττουν τους φόρους σε στενά χρονικά πλαίσια, χωρίς να ενδιαφέρονται για όσους  δεν έχουν τα προς το ζειν, πόσον μάλλον στην αποπληρωμή των χρεωστουμένων.
Πρέπει κατά τη γνώμη μου ως κοινωνία να απαιτήσουμε από το κράτος,όπως δοθούν διευκολύνσεις  και  παρατάσεις σε όσους δυσκολεύονται, χωρίς επί πλέον επιβαρύνσεις και τόκους. Διότι τα πρόστιμα και οι τόκοι που επιβάλουν, καθιστούν τους ίδιους ως τοκογλύφους και εκμεταλλευτές χειρίστης μορφής, καθώς για την οικονομική αδυναμία που έχουν οι πολίτες στην αποπληρωμή των χρεοστούμενων τους, δεν ευθύνονται οι ίδιοι παρά μέγιστη ευθύνη φέρει το ίδιο το κράτος που δεν μερίμνησε ως όφειλε ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα και κατ επέκταση ο πληθισμός της.

Πρέπει ως εκ τούτου κατά τη γνώμη μου, το δημόσιο, οι Δήμοι και οι κοινότητες να περισσότερη παράταση χρόνου χωρίς επί πλέον χρεολύσια και άλλα έξοδα, ώστε να μπορούν -όσοι μπορέσουν-, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς είναι πολύ δύσκολο με τα πενιχρά έσοδα τους να αποπληρώσουν δια μιας όσα μαζεύονται ταυτόχρονα κάθε τέλος και αρχή του χρόνου.