4 Απριλίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Πάρα πολλοί είναι οι πολίτες που δεν θα εξασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου τους στις ερχόμενες Ευρωεκλογές, καθώς είναι πολύ αγανακτισμένοι  σε σημείο που απαξιούν τους πολιτικούς ώστε να μην θέλουν ούτε να τους καταψηφίσουν. Η απογοήτευση που αισθάνονται από τα κόμματα, τους πολιτικούς και τους αξιωματούχους του κράτους έχει φτάσει στην αποκορύφωση της, γι’ αυτό πολλοί θεωρούν την αποχή ως στάση διαμαρτυρίας.

Στον τόπο μας οι αξίες των θεσμών και των αξιών έχουν υποπέσει στη συνείδηση των μεγαλόσχημων τόσο πολύ που αντί να θεωρούν διολίσθησα την κακοδιαχείριση, το ρουσφέτι και την κλεψιά, τα έχουν αναγάγει ως επιτεύγματα και κατορθώματα. Έχουν εξαπατήσει συνειδητά τους πολίτες και έχουν διαβρώσει τις συνειδήσεις των περισσοτέρων σε σημείο ώστε να θεωρούν τις ανομίες τους ως πολιτικές πράξεις.

Οι εναπομείναντες πολίτες που δεν συμφωνούν και κάθετα διαφωνούν, παρακολουθούν με αγωνία όσα συμβαίνουν. Αγανακτισμένοι αποφάσισαν να δείξουν την αντίδραση τους δια της αποχής από τις εκλογές. Χωρίς να γνωρίζουν πως αυτό εξυπηρετεί τα κόμματα καθώς τοιουτοτρόπως τα ποσοστά επί τοις εκατόν δεν αλλάζουν και έτσι παραμένει η ίδια κατάσταση, τους υποβοηθούν να παραμένουν στο πολιτικό σκηνικό οι ίδιοι και οι ευνοούμενοι τους. Παραμένει η ίδια κάστα ανθρώπων πολιτικών και πατρόνων επιχειρηματιών, που οδήγησαν στη διάβρωση των θεσμών και τον τόπο στη σημερινή οικονομική καταστροφή.

Για να αντιληφτούν λοιπόν οι πολίτες άλλο ένα αποτέλεσμα της αποχής, πρέπει έξυπνα να σκεφτούν πως αυτή τους η πράξη θα αυξήσει τεχνικά τα ποσοστά εκείνου του κόμματος που οι ψηφοφόροι θα πάνε στρατευμένα στις κάλπες.
Επομένως με την αποχή τα ποσοστά αλλοιώνονται και μεταμορφώνονται σε παράφραση από τη θέληση του λαού.
Επομένως δια της αποχής τα πράγματα παραμένουν κατά τους σχεδιασμούς των πολιτικών, αυτών όσων μέχρι σήμερα μας κυβερνούν και μας έχουν οδηγήσει στη πτώχευση και στη πενία.
Επομένως αν κάτι θέλουμε να αλλάξουμε, πρέπει όλοι μαζικά να προστρέξουμε στις κάλπες και δια της ψήφου μας να απομονώσουμε όσους πιστεύουμε ως υπαίτιους για όσα συμβαίνουν, και να αναδείξουμε καινούργιους πολιτικούς που ίσως αυτοί δεν είναι διεφθαρμένοι ακόμα.
Αν δι αυτού του τρόπου συμπεριφερώμεθα σε όλες τις ψηφοφορίες, σίγουρα οι πολιτικοί θα σκέπτονται πολύ περισσότερο πριν διαπράξουν οποιαδήποτε πράξη που στρέφεται εναντίον των πολιτών.
Διότι η φυγή από τις κάλπες δεν είναι λύση ούτε υπεύθυνη πολιτική στάση καταδίκης του διεφθαρμένου συστήματος, αλλά τουναντίον είναι επιβράβευση του.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ