2 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας

Αδελφοποίηση Χλώρακας με Δήμο Σαλαμίνας.

Η Κοινότητα Χλώρακας και ο Δήμος Σαλαμίνας θα αδελφοποιηθούν στις 7 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων στην πλατεία της Κοινότητας Χλώρακας.

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κοινότητας, μουσική εκδήλωση με τους Χρήστο Μενιδιάτη και Ελευθερία Ελευθερίου.

Την επομένη 7 Σεπτεμβρίου παραμονή της γέννησης της Παναγίας στις 18.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου και μετά στις 19.45 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης της Κοινότητας Χλώρακας με τον Δήμο Σαλαμίνας. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς Κυπριακούς και Ελληνικούς χορούς από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και το Μουσικό Σχήμα Μιχάλη Χ’’ Μιχαήλ.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 7.45 προβολή Θρησκευτικής ταινίας «Μαρία η Μαγδαλινή» και ώρα 21.00 θα παρουσιαστεί από το θέατρο σκιών «Ο γάμος του Καραγκιόζη» από τον λαϊκό καραγκιοζοπαίχτη Χριστόδουλο Πάφιο.

Οι σχέσεις Χλώρακας – Σαλαμίνας χρονολογούνται από το 1954, όταν ο πλοίαρχος του πλοιαρίου «ΣΕΙΡΗΝ» καπετάν Βαγγέλης Λουκάς – Κουταλιανός μετέφερε το πρώτο οπλισμό για τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ο ίδιος καπετάνιος ήρθε με το τέταρτο δρομολόγιο που είχε γίνει τότε με το «Άγιος Γεώργιος», συνελήφθηκε στην Ακτή Ροδαφίνια της Χλώρακας, καταδικάστηκε και κλείστηκε στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας μαζί με  Χλωρακιώτες αγωνιστές.     

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν η Δήμαρχος Σαλαμίνας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου, η κόρη του καπετάνιου του πλοιαρίου «ΣΕΙΡΗΝ» και Άγιος Γεώργιος κα Βασιλική Ραπατζίκου Κουταλιανού, ο Μητροπολίτης Πάφου, ο Πρόξενος της Ελλάδας, εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών, Βουλευτές, Δημάρχοι, Κοινοτάρχες κ.ά.      


Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας

Απεβίωσε λόγω χειρουργικών επιπλοκών ο Ανδρέας Αργυρού

Απεβίωσε λόγω χειρουργικών επιπλοκών ο Ανδρέας Αργυρού σε ηλικία 60 ετών. Ο εκλιπών εκ Πολεμίου και κάτοικος Πάφου, ήταν υπάλληλος του Δήμου Πάφου και συμπέθερος του Κωστάκη Λεωνίδου (ψαρά) από τη Χλώρακα.
Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσοαιματούσας στη Χλώρακα η ώρα 16:00, και η ταφή του στο νέο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου.