18 Ιανουαρίου 2018

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Είμαστε ένας λαός καταδικασμένος, αφού ενώ μας τα τρώνε, μας κοροϊδεύουν και μας δουλεύουν, εμείς τους υποστηρίζουμε και τους ξαναψηφίζουμε. Λένε όλοι ότι θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα και από την κρίση. Την κρίση όμως ποιος την έφερε; Οι ίδιοι λένε ότι δεν είναι αυτοί, εγώ λέω σίγουρα δεν την έφεραν εξωγήινοι. Λένε για τους Έλληνες ότι είναι Ραγιάδες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν, αφού όλες δείχνουν ότι τίποτα σχεδόν δεν θα αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια επιβάλλει να σεβόμαστε κατ αρχάς και πάνω απ όλα τον εαυτό μας, δηλαδή να έχουμε αυτοσεβασμό. Οι αξίες και τα ιδανικά μας να πηγάζουν από την ηθική συγκρότηση της συνείδησης μας. Όταν υπάρχει η προσωπική αξιοπρέπεια, έπεται ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας, έπεται και η εθνική αξιοπρέπεια. Ο αυτοσεβασμός και η Εθνική αξιοπρέπεια πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε σωστά, πρέπει να μπορέσουμε να δούμε που έχουμε φτάσει, ποιοι μας οδήγησαν ως εδώ, πρέπει να αντιδράσουμε. Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει άλλα και να βλέπει άλλα. Κουράστηκε να πληρώνει τα σπασμένα. Η διαφθορά και η αναξιοκρατία δε μπορούν να κρυφτούν. Το κατεστημένο που αναρριχήθηκε στις θέσεις για τόσα χρόνια δημιούργησε πολλά προβλήματα που καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε. 
Πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει παρατηρώντας τι συμβαίνει γύρω του και να αναλογιστεί ποιοι είναι οι αίτιοι. Πρέπει νομίζω ο κόσμος να ψηφίσει με τα δικά του κριτήρια και να δώσει ευκαιρία στους υποψηφίους που έχουν νέες απόψεις και νέες δυνάμεις ώστε με ικανότητα να φέρουν την αλλαγή. Η αποχή από την εκλογική διαδικασία είναι σαν κάποιος να παραιτείται και να αποποιείται της δύναμης που κατέχει να ορίζει αυτούς που θα τον διοικούν. Πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι αυτός έχει την εξουσία, όχι αυτοί. Πρέπει οι πολίτες να σκεφτούν, να μελετήσουν, να αποφασίσουν και να αξιοποιήσουν το δικαίωμα της ψήφου που έχουν με τρόπο συνειδησιακό και όχι πελατειακό. Πρέπει όλοι να προστρέξουν στις κάλπες, κανείς να μην αφήνετε στο έλεος των άλλων, διότι η κάθε ψήφος μετράει.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ

ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΝ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ


https://www.youtube.com/watch?v=KB_I8iVlNZI
Προβλήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Λέμπας-Αγίου Στεφάνου, ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, μια εξαίρετη ταινία του Πασχάλη Παπαπέτρου βραβευμένη το 2014 στη Βιέννη με το βραβείο ERASMUS MEDIA AWARD.
Με πολύ ενδιαφέρον οι παρευρεθέντες παρακολούθησαν το «ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΝ» εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την ποιότητα του έργου.

Όπως συνήθως παρευρισκόμενοι πάντα οι ίδιοι, οι λίγοι και διαχρονικοί προοδευτικοί κάτοικοι της Χλώρακας που ακολουθούν, στηρίζουν και υποστηρίζουν όσες πολιτιστικές δραστηριότητες του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας, υπό την αιγίδα του οποίου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ. 

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ:
Με το ντοκιμαντέρ «Κυπρίων ελαία και έλαιον» ολοκληρώθηκε μια τριλογία αφιερωμένη στο κρασί, το ψωμί και το λάδι που άρχισε το 2001 με την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Οι ρίζες του κρασιού» και συνεχίστηκε το 2006 με την παραγωγή της ταινίας «Το ψωμί των Κύπρίων». Ο Στράβωνας ονόμασε την Κύπρο «ευέλαιο», το δε περιζήτητο «Κύπριον έλαιον» καλείτο από το Συνέσιο «κουφότατον» δηλαδή ελαφρόν και εύπεπτο. Ο μακρύς δρόμος από την καλλιέργεια της ελιάς στο λάδι, συνηθισμένο ή μαυρόλαδο, είναι και η πορεία της ταινίας. Οπως και οι προηγούμενες ταινίας έτσι και αυτή αξιοποιεί τις τελευταίες ευκαιρίες για απαθανάτιση σκηνών με πρωταγωνιστές ανθρώπους της κυπριακής υπαίθρου. Αναφέρεται επίσης στον τρόπο παραγωγής ελαιολάδου στην αρχαιότητα καθώς και στη σχέση τόσο της ελιάς όσο και του λαδιού με τη ορθόδοξη χριστιανική πίστη.