26 Ιουλίου 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΡΓΑΣ


Στη φετεινή εκδήλωση της 40ης  επετείου από το πραξικόπημα που οργανώθηκε στον Ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό Κύπρου που περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση των θανόντων συντελεστών εκφωνητών και φρουρών του ελεύθερου ραδιοσταθμού, ακολούθησε τελετή απόδοσης τιμής προς τον Συνταγματάρχη Ε.Α. Γεώργιο 
Βέργα με την απονομή τιμητικής πλακέτας για την εθνική προσφορά του στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος και την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας της πατρίδος του από τον Τούρκο εισβολέα. 
Παρόντες πλήθος κόσμου , συναγωνιστές και αντιστασιακοί παρευρέθηκαν στη σεμνή τελετή εκφράζοντας του την ευγνωμοσύνη τους για όσα με κίνδυνο της ζωής του προσέφερε προς την πατρίδα του ο Γεώργιος Βέργας.

Πηγη: "ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΑΦΟΥ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τη παρασκευή 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε από το συγκρότημα «Εν φωναίς και οργάνοις» μουσική συναυλία με έντεχνα και rock Ελληνικά τραγούδια στην κεντρική πλατεία της Χλωρακας. Ήταν μια ωραία παράσταση με ποιοτικά ακούσματα, ένα είδος μορφωτικής μουσικής που όμως δυστυχώς πολλοί κάτοικοι της κοινότητας ίσως δεν γνωρίζουν την κουλτούρα αυτού του είδους μουσικής ώστε να την αγαπούν και να την εκτιμούν. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πενιχρή, κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχήσει, καθώς όταν στις συναυλίες παίζονται λαϊκά τραγούδια χαμηλής λαϊκής στάθμης, ο κόσμος προστρέχει ομαδικά για να διασκεδάσει και να χορέψει, σε αντίθεση όταν η μουσική είναι έντεχνη και ακουστική.
Όμως αυτό δεν πρέπει να αποθαρρύνει ούτε να σταματήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο στη διοργάνωση ποιοτικών παραστάσεων, διότι πρέπει έστω δι αυτού του τρόπου, να επιμένει στην εμπέδωση ποιοτικής μουσικής κουλτούρας στους πολίτες της κοινότητας.