5 Μαρτίου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΚΥΛΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: 
Το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ καλεί όλους τους κατόχους /ιδιοκτήτες σκύλων (άνω τριών μηνών) να εξασφαλίσουν άδεια κατοχής σκύλου και να συμμορφώνονται με τις Πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.
(Περί Σκύλων Νόμοι Ν184(1) 2002- Ν137(1)2005).
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΚΥΛΟΥ:
1. Στον Κτηνίατρο:
Σήμανση του σκύλου από εγγεγραμμένο κτηνίατρο με την τοποθέτηση ηλεκτρονικής μικροσυσκευής, με εξασφάλιση του πιστοποιητικού σήμανσης.
2. Στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους:
Προσκομίζοντας το πιστοποιητικό σήμανσης του σκύλου στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους, εξασφαλίζετε το Πιστοποιητικό εγγραφής.
3. Στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας:
Παίρνετε τα πιο πάνω πιστοποιητικά μαζί με πιστοποιητικό ή βιβλιάριο υγείας του σκύλου από εγγεγραμμένο κτηνίατρο, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας για την έκδοση της άδειας κατοχής σκύλου.
Οι διαδικασίες (1+2 γίνονται μόνο μια φορά στη ζωή του σκύλου, ενώ
Η διαδικασία 3 μια φορά το χρόνο.
 
ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΣΟ
ΣΚΥΛΟΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΙ Ή ΜΗ €20,50
ΣΚΥΛΟΙ ΘΗΛΥΚΟΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΙ €20.50
ΣΚΥΛΟΙ ΘΗΛΥΚΟΙ ΜΗ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΙ €20.50
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΦΥΛΕΣ €170.86
Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προβαίνει σε καταγγελία εναντίον όσων κατέχουν σκύλο χωρίς άδεια κατοχής σκύλου, ή τον διατηρούν κατά παράβαση των σχετικών κανονισμών όπως συνοψίζεται στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών πιο κάτω.
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ:
Ο σκύλος πωλείται ή παραχωρείται σε άλλο άτομο. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνεται κοινή αίτηση μεταβίβασης παλιού και νέου κατόχου.
Προσκομίσει πιστοποιητικό Θανάτου από εγγεγραμμένο κτηνίατρο ή υπεύθυνη δήλωση.
Απολέσει το σκύλο του και προσκομίσει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
 
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ:
Να διατηρεί το σκύλο του σε καλές συνθήκες διαβίωσης (μπόλικος χώρος, προστασία από καιρικές συνθήκες, τροφή και νερό. άσκηση κ λ.π.) και να μεριμνά για την υγεία του με τους εμβολιασμούς και άλλα μέτρα.
Να μην αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος σε δημόσιους ή άλλους ανοικτούς χώρους.
Στον περίπατο να έχει το σκύλο δεμένο με λουρί και να μαζεύει τα περιττώματα του.
Να φροντίζει έτσι ο σκύλος να μην προκαλεί οχληρία στους γείτονες λόγω γαυγισμάτων ή ακαθαρσιών στο χώρο του.
Να έχει αναρτημένη πινακίδα «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ»
Ο σκύλος πρέπει να διαμένει στο χώρο διαμονής του ιδιοκτήτη. Απαγορεύεται η διατήρηση σκύλων σε χωράφκι, περιβόλια ή άλλους χώρους.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι ιδιοκτήτες μπορούν να παίρνουν το σκύλο τους περίπατο σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο δεδομένου ότι τηρούνται οι Κανονισμοί.
Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ Ή ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΜΕΧΡΙ 1708 ΕΥΡΩ
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν να αποφασίσετε να υιοθετήσετε σκύλο.
Η κατοχή σκύλου απαιτεί και την ανάλογη ευθύνη. Ο σκύλος χρειάζεται αγάπη και φροντίδα τα οποία συνεπάγονται χρόνο, αφοσίωση και κάποια έξοδα. Γι’ αυτό εισηγούμαστε όπως πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε σκύλο να αναλογιστείτε τα πιο κάτω:
Που θα διαβιεί ο σκύλος;
Ένας καλός εξωτερικός χώρος έχει τα τιο κάτω
χαρακτηριστικά:
Είναι ευρύχωρος ασφαλής και επιτρέπει άνετες κινήσεις στο ζώο.
Εχει κατάλληλη στέγη για προστασία από βροχή και ήλιο.
Εχει τη δυτική και βόρεια πλευρά του προστατευμένες από ρεύματα αέρος
Έχει πάτωμα από σκληρό υλικό για εύκολο πλύσιμο και καθάρισμα.
Το πάτωμα έχει κλίση για διοχέτευση των νερών σε απορροφητικό λάκκο
Έχει κατάλληλα διαμορφωμένη γωνιά για ύπνο.
Αν ο σκύλος θα διαβιεί εντός του υποστατικού βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής χώρος για να κινείται και κατάλληλα διαμορφωμένη «γωνιά» για ύπνο.
2. Μένετε σε πολυκατοικία;
Αν ναι τότε πρέπει να ρωτήσετε την διαχειριστική επιτροπή αν επιτρέπονται τα κατοικίδια. Ακολούθως αναλογιστείτε αν στο διαμέρισμα υπάρχει επαρκής χώρος για να κινείται ο σκύλος και κατάλληλα διαμορφωμένη «γωνιά» για ύπνο. Να θυμάστε ότι σκύλοι σε μπαλκόνια και ταράτσες απαγορεύονται.!
3 Ποιος θα αναλάβει την φροντίδα του σκύλου;
Τα απολύτως απαραίτητα που χρειάζεται ένας σκύλος είναι δύο φορές την ημέρα τάισμα και καθάρισμα τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα γύμναση (περίπατο ή παιχνίδι στην αυλή), μπάνιο κάθε μήνα και επίσκεψη στον κτηνίατρο τουλάχιστο μια φορά τον χρόνο για εμβολιασμό και αποπαρασίτωση. Εισηγούμαστε να εμπλέξετε όλη την οικογένεια στην διαδικασία αυτή και να καθορίσετε από πριν τις ευθύνες του κάθε μέλους.

Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ

ΑΡΘΡΟ
Ο απλός λαός έχει μάθει πως ζωή χωρίς ρουσφέτι δεν γίνεται. Του έχει γίνει βίωμα, το πιστεύει και το γυρεύει. Φυσικά παραδέχεται πως είναι λάθος, όταν όμως το ζητούν άλλοι. Όταν διενεργείται για τον ίδιο το δικαιολογεί ως κληροδότημα των προγόνων του.
Ναι, εδώ θέλω να καταλήξω στους προγόνους μας, που για χιλιάδες χρόνια ως ανελεύθεροι και υποταγμένοι έμαθαν να σκύβουν το κεφάλι και να παρακαλούν για το αυτονόητο. Κατάφεραν να εμπεδώσουν το ρουσφέτι ως επίτευγμα, κατάφεραν να το αναγάγουν ως πρώτιστη ανάγκη για την καλυτέρευση της ζωής του. Ενσωματώθηκε στο DNA του καθενός και υποβόηθησε τα μέγιστα στη χαλάρωση των αντιστάσεων. Πίστεψε ο πολίτης πως με τη δουλικότητα και το προσκύνημα επιτυγχάνει το στόχο του. Αυτό συνέβαινε παντοτινά, και μια λογική εξήγηση, είναι η καταπίεση και ο εξαναγκασμός που δέχονταν οι Ελληνικοί πληθυσμοί από τους αιώνιους κατακτητές της νήσου. Όμως τώρα, γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν έχουμε κατακτητές να μας εξαναγκάζουν να τους προσκυνούμε. Αντί λοιπόν αυτούς, τώρα ο Έλληνας εκλιπαρεί το κάθε κόμμα και τον κάθε βουλευτή ή πολιτικάντη για ρουσφέτι. Για οποιοδήποτε ρουσφέτι. Για μια απλή θέση εργασίας, για ιατρική περίθαλψη, ακόμα και για έκδοση κυβερνητικών πιστοποιητικών.
Συνήθισε να ζητά ρουσφέτια και μετά να κατηγορεί την κοινωνία και τα κόμματα, για την αδικία που υπάρχει. Αρέσκεται να ρίχνει τις ευθύνες στους πολιτικούς και σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του, χωρίς να παραδέχεται πως έμμεσα αυτός ευθύνεται που τους υποστηρίζει και τους αναδεικνύει στις θέσεις τους. Φτάνει να επιτύχει το συμφέρον του, και δεν ενδιαφέρεται αν το έχει αποκτήσει εις βάρος άλλων, χωρίς να νοιάζεται για την αδικία και τα αίσχη που συμβαίνουν στους διπλανούς του.
Ο Έλληνας λοιπόν κατάντησε ραγιάς και για ένα ξεροκόμματο που του προσφέρουν, δεν αντιδρά στις αδικίες γύρω του. Βλέπει τη χώρα του να είναι πτωχυμένη κυρίως ένεκα του ρουσφετιού, και ακόμα επιμένει ο ίδιος να το αποζητά. Και ύστερα επιρρίπτει όλες τιε εθύνες για το κατάντημα στη χώρα του, μόνο στους άλλους. Δεν σκέφτεται τις δικές του ευθύνες καθώς για το δικό του συμφέρον, καταπατά κάθε έννοια δικαίου, αξιοκρατίας και ισονομίας έναντι των άλλων.
Οι διάφοροι κατακτητές βρήκαν ένα εύκολο τρόπο για να έχουν τους υπόδουλους Έλληνες υπάκουους. Τους έδιναν ψίχουλα δια του ρουσφετιού, έτσι που τους έκαναν να πιστεύουν ότι παραμένοντας ήσυχοι, είχαν «μέσον». Έτσι με τον καιρό εκπαίδευσαν τους πολίτες να είναι υπάκουοι και φρόνιμοι Ραγιάδες. Και έμαθαν οι ραγιάδες Έλληνες, με ένα ξεροκόμματο να αποδέχονται τη σκλαβιά και τη μιζέρια.
Το κύριο ερώτημα όμως ακόμα παραμένει. Πως ύστερα από 55 χρόνια ελευθερίας και δημοκρατίας, ισχύει το ίδιο; Πως ακόμα ο Κυπριακός λαός μετά τη μεγάλη οικονομική πτώχευση μένει σιωπηλός χωρίς αντίδραση; Πως ακόμα ψηφίζει τους ίδιους, αυτούς που ονομαστικά προκάλεσαν τόση μεγάλη καταστροφή;  
Η απάντηση είναι εύκολη. Όλα τα κόμματα, όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι βουλευτές και οι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι που τους βοηθούν, καλά γνωρίζουν πόσο ευάλωτος είναι ο λαός στο ρουσφέτι, και πόσο εύκολα παρασύρεται με αυτό, ώστε με υποσχέσεις και ψίχουλα που τους δίνουν, τους έχουν ραγιάδες γονατισμένους να τους εκλιπαρούν, να τους υποστηρίζουν και να τους ψηφίζουν.
Δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα αυτού του λαού και το μέλλον του προδιαγεγραμμένο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ