16 Μαΐου 2017

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Το Πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» είναι μια στρατηγική πρόληψης του Εγκλήματος όπου οι πολίτες παρατηρούν και ενημερώνουν την Αστυνομία για ασυνήθιστες, ύποπτες, και εγκληματικές δραστηριότητες που γίνονται στην περιοχή τους, ενώ η ίδια η αστυνομία τους ενημερώνει πώς να κάνουν τα σπίτια και την περιουσία τους λιγότερο ελκυστικά στους εγκληματίες, και πώς να είναι σε εγρήγορση για ύποπτες και εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Την Τρίτη 16 Μαΐου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λέμπας σε συνεργασία με την Αστυνομία διοργάνωσαν στην αίθουσα της εκκλησίας της Χλώρακας μια μικρή παρουσίαση για τον θεσμό του παρατηρητή της γειτονιάς. Πολλοί ενδιαφερόμενοι έσπευσαν μετά χαράς και παρακολούθησαν την ενημέρωση όπου πολίτες και αστυνόμοι, παράθεσαν πολύ παραστατικά τα επιχειρήματα τους για την αξία του θεσμού. Οι κοινοτάρχες Χλώρακας και Λέμπας σε παρέμβαση τους, κάλεσαν τους πολίτες να υποστηρίξουν το θεσμό, τόσο για την ιδία την ασφάλεια τους, αλλά και της γειτονιάς τους.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο βοηθός αρχηγού αστυνομίας κ. Κουσιουμής, καθώς και ο διευθυντής της αστυνομίας Πάφου, Νίκος Πενταράς ο οποίος έχοντας ρίζες από τη Χλώρακα, έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τους παρευρισκόμενους. 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Τον ΔΗΣΥ αποτελούν οι χιλιάδες μέλη και ομοϊδεάτες που με την ίδρυση του κόμματος από τον Γλαύκο Κληρίδη, απόχτησαν στέγη όταν μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, κατάντησαν κατατρεγμένοι, κυνηγημένοι και αποδιοπομπαίοι από τις λεγόμενες Μακαριακές δυνάμεις, που πολλοί συνασπισμένοι σε όχλο, επιδόθηκαν σε ένα ανηλεή πόλεμο εναντίον τους. Ήταν οι ομάδες εκείνες του πληθυσμού που πίστεψαν σε ένα σωστό αγώνα, αλλά που προδόθηκαν και κάποιοι από αυτούς παρασύρθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν. Ήταν καιροί δύσκολοι που θα μείνουν μαύρες σκέψεις σε όλο το λαό, καθώς οι πολλοί κατέτρεχαν και στιγμάτιζαν όχι μόνο τους λίγους ενόχους, αλλά και όσους πίστευαν στην ιδέα της ΕΝΩΣΗΣ.
Όλοι αυτοί λοιπόν που σήμερα ανήκουν στον ΔΗΣΥ, αν και διαφωνούν με τη γραμμή του κόμματος για το είδος της λύσης, εν τούτοις δεν είναι δυνατόν να προδώσουν το κόμμα που με αίμα και πόνο εδραίωσαν πρώτο, ούτε σαν Ιούδες θα αποστρέψουν το πρόσωπο τους. Όπως ένας γονιός δεν μπορεί να στραφεί εναντίον του παιδιού του, όπως ένας αγωνιστής πατριώτης δεν μπορεί να στραφεί εναντίον της πατρίδας του, έτσι και η πλειονότης των Συναγερμικών όση διαφωνία να έχουν, δεν θα εγκαταλείψουν το κόμμα τους, αλλά θα παραμείνουν και θα αγωνιστούν για να αλλάξουν όσα διαφωνούν, και δεν θα ψηφίσουν άλλους, ειδικά εκείνους που πριν λίγα ακόμα χρόνια τους διαπόμπευαν και τους απαξίωναν.
Εξ άλλου έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένα συμπαγές κόμμα που για κανένα λόγο δεν διασπάται.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ